Pentru două luni consecutive, OLX.ro a fost cel mai vizitat site din România

OLXCu 9,4 milioane de vizitatori unici pe lună (SATI, decembrie 2015) și peste 11 milioane (SATI, ianuarie 2016), OLX.ro a fost mai vizitat site din România pentru două luni consecutive. Cu aproximativ 4 milioane de anunțuri active și cei mai mulți vizitatori, OLX.ro este platforma preferată de români pentru vânzarea și cumpărarea de bunuri sau servicii.

În luna ianuarie din acest an, categoria Auto, Moto și Ambarcațiuni a fost cea mai vizitată secțiune din site. În prezent, pe OLX.ro se tranzacționează aproximativ 940 de mașini în fiecare zi. Mai mult, un anunț încărcat în subcategoria Autoturisme are în medie aproximativ 400 de vizualizări și la fiecare 1,4 secunde un cumpărător trimite un mesaj unui vânzător pentru anunțurile cu mașini.

Eficiența platformei s-a remarcat și pe parcursul anului trecut când s-au vândut cel puțin 270.777 de mașini conform datelor din site (număr de anunțuri în care utilizatorii au precizat că au vândut autoturismul pe OLX.ro). De asemenea, pentru subcategoria Autoturisme, valoarea medie a unei tranzacții încheiate a fost 2.872 euro, anul trecut suma totală tranzacționată depășind 777 milioane euro.

Ca număr de anunțuri noi, în ianuarie 2016 au fost încărcate peste 1,3 milioane, cu 10% mai mult față de decembrie 2015. Astfel, în top trei categorii s-au numărat Electronice și Electrocasnice, Auto, Moto și Ambarcațiuni și Imobiliare.