Pehart, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei și cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic din România, deținut de Abris Capital Partners, a obținut un credit sindicalizat de 51 milioane euro, care urmează a fi investit în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petrești (jud. Alba) și Dej (jud. Cluj).

În aceste două locații, Pehart intenționează construirea de noi facilități pentru producția de hârtie, creșterea zonei de converting, investiții în echipamente de ultimă generație pentru creșterea producției și dezvoltarea portofoliului cu noi produse; astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunitățile locale din cele două orașe.

Creditul a fost aranjat de un sindicat de bănci, dintre care Banca Comercială Română a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate si Garanții, împreună cu următoarele bănci: ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandatați. Casa de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații a acționat în calitate de consultant juridic al băncilor creditoare, pe parcursul negocierii și în execuția documentației de credit. Schoenherr a acționat în calitate de consultant juridic pentru compania beneficiară.

Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producție a hârtiei și, pe măsură ce intrăm pe noi piețe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică și prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală și crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni.

Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart

Pehart are o facilitate de producție integrată vertical pentru manufactura de role jumbo (un produs intermediar format din folii mari de hârtie absorbantă din care sunt apoi realizate produsele de hârtie pentru uz casnic). Aceste role sunt convertite apoi în produse finite, precum hârtia igienică, prosoapele de bucătărie și șervețelele. Pehart deține Pufina, al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, precum și brandurile Alint și Altessa.

Creditul obținut va ajuta compania în creșterea cotei de piață în România și țările din centrul și estul Europei prin noi produse și game de produse și noi segmente de piață prin brandurile proprii; totodată, creșterea capacității de producție va deservi și piața de mărci private.