Pe 21 octombrie se deschide ansamblul mixt AFI Braşov, o investiţie de 148 mil. euro

Dezvoltatorul israelian AFI Europe deschide oficial pe 21 octombrie 2020 ansamblul mixt AFI Braşov, care constă în două clădiri de birouri, dar şi un centru comercial. Suprafaţa închiriabilă ajunge în total la 45.000 de metri pătraţi. Investiţia totală în proiect, incluzând centrul comercial şi prima clădire de birouri, se ridică la aproximativ 148 milioane euro, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Proiectul din Braşov al investitorilor de la AFI Europe este cea mai amplă dezvoltare imobiliară a cărei livrare este aşteptată pentru restul acestui an. Mallul din proiectul aflat în Braşov va fi al treilea centru comercial din portofoliul dezvoltatorului israelian, care mai deţine şi AFI Cotroceni în Bucureşti, dar şi AFI Ploieşti. În plus, AFI mai deţine şi aproximativ 92.000 de metri pătraţi de birouri în proiectele AFI Park şi AFI Tech Park din Bucureşti.

Israelienii au finalizat recent preluarea portofoliului format din patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle, în cea mai importantă tranzacţie istorică de birouri din România, evaluată la 307 milioane euro şi care reprezintă o treime din piaţa de investiţii imobiliare estimată la aproximativ un miliard de euro din 2020.