Săptămâna viitoare începe Romanian Design Week, cel mai mare festival dedicat industriilor creative locale, organizat de The Institute. Festivalul se află la a 11-a ediție, iar anul acesta se întoarce în centru, în Piața Amzei, cu una dintre cele mai ample ediții și cu o expoziție centrală ce va prezenta peste 160 de lucrări din 6 domenii creative diferite (arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație, design de produs) ale unor arhitecți, designeri și creatori deja cunoscuți, dar și emergenți. În același timp, peste 100 de evenimente-satelit vor avea loc în Capitală, ca parte din RDW Design GO, pe tot parcursul festivalului.

Ediția a 11-a Romanian Design Week vine cu o serie de noutăți și programe speciale:
RDW Exhibition. Expoziția dedicată designului și arhitecturii, Piața Amzei
Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 160 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei. Design expozițional realizat de Attila Kim Architects.
RDW Noaptea Studiourilor de Arhitectură, 25 mai, București
Un eveniment din cadrul Romanian Design Week 2023 dedicat exclusiv arhitecturii și designului interior. Designeri și arhitecți vor deschide publicului larg peste 15 studiouri și birouri, pe 25 mai.
RDW Design GO! 2023, București
Connect with the city. Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise, programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Suntem pregătiți să experimentăm cel mai bun design chiar la noi în cartier, RDW Design GO! va demonstra energia concentrată a orașului și bogăția cultural-creativă pe care o găzduiesc patru mari Design Districts din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei. Programul Design GO! 2023 va avea loc în tot orașul București, în perioada 12 – 28 mai.
RDW Young Design by DIPLOMA Show, Piața Amzei
Connections with a new generation. Un format nou în cadrul Romanian Design Week, Young Design by DIPLOMA Show vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, având la bază tema CONNECTIONS și preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor. Peste 30 de expozanți, absolvenți recenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își vor prezenta proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și atent așezată de echipa BAZA. Deschidem Orașul.
RDW Social, Piața Amzei
Connect with the creatives. O serie de petreceri, cu scopul de a crea context pentru întâlniri și discuții, cu pretext de socializare, cu un line-up format din artiști cunoscuți, dar și newcomers, în Piața Amzei.
RDW Talks
Connect with the professionals. O serie de interviuri cu profesioniști din domeniile creative, moderate de Mihai Gurei, parte din cea de-a 11-a ediție Romanian Design Week.
RDW Market, Piața Amzei
Connect with local design. O selecție de produse create de designeri și makeri locali pe care te invităm să le descoperi și să le achiziționezi.