Cel mai bogat om din Republica Cehă, miliardarul Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter în Alaska, la vârsta de 56 de ani, a anunţat luni grupul financiar PPF, fondat de Kellner.
„Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic”, a comunicat grupul. În total cinci persoane şi-au pierdut viaţa la prăbuşirea elicopterului, în circumstanţe în curs de investigare.
Kellner a fost unul din cel mai importanţi exponenţi ai mediului de afaceri din Cehia postcomunistă. Averea sa este estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari. A înfiinţat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiţii, pentru a lua parte împreună cu partenerii săi la acţiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA.

Petr Kellner este puțin cunoscut în România, însă acesta era patronul postului de televiziune Pro Tv, începând cu anul 2019. Cel mai bogat om din Cehia a cumpăra tot grupul Central European Media Enterprise (CME), care aparținea la acel moment companiei americane AT&T. Tranzacția a fost una record, de 2,1 miliarde de dolari și achiziția s-a făcut prin fondul de investiţii PPF. Costul atât de ridicat a fost pentru toate cele 30 de televiziuni, pe care le deținea CME, nu doar pentru Pro Tv.