Încrederea în industria HoReCa se află la cel mai scăzut nivel de după 1989, iar lipsa predictibilităţii loveşte din nou antreprenorii şi angajaţii români, avertizează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO).
Astfel, sunt anunţuri şi interviuri pentru locuri de muncă în HoReCa pentru care nu se prezintă niciun candidat, cum ar fi un job de manager de locaţie cu un salariu de 5.000 lei net, fără niciun candidat la interviu după două săptămâni, sau poziţii de ospătar şi bucătar, care nu mai sunt la fel de căutate de specialişti din cauza instabilităţii legislative.

Numărul de angajaţi din industria hotelurilor şi a restaurantelor s-a redus pe parcursul anului 2020 de la 186.000 la 150.000, o scădere de 19% în raport cu anul anterior. Nivelul cumulat al pierderilor nete din Horeca a crescut cu 220% în 2020 până la 2,3 miliarde de lei, faţă de 710 milioane lei în 2019.

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro