Două companii antreprenoriale românești – Dendrio, specializată în integrarea soluțiilor IT&C și KFactory, start-up specializat în automatizarea practicilor tradiționale de producție și industriale, au făcut un parteneriat cu ProCredit Bank pentru a digitaliza fabricile din România.

Cele trei entități au lansat un „Calculator ROI de digitalizare”, prin intermediul căruia companiile ce dețin fabrici pot calcula câți bani pot economisi prin digitalizare, iar ulterior au posibilitatea de a accesa un Credit de Investiții în Digitalizare pentru IMM-uri oferit de ProCredit Bank pentru a se finanța.

Soluția KFactory Core vizează în mod deosebit fabricile deoarece le ajută la creșterea performanței producției (OEE – Overall Equipment Effectiveness) cu până la 25%, arată reprezentanții companiilor, într-un comunicat de presă.

“În decursul anului trecut am primit de la clienți multiple solicitări de finanțare a proiectelor de digitalizare. Prin acest parteneriat, dorim să le oferim acestora soluții complete de digitalizare a fabricilor, inclusiv soluții de finanțare a proiectelor prin ProCredit Bank. În acest sens, ne propunem să accelerăm procesul de decizie și implementare în condițiile în care bugetele de investiții de tip CAPEX au fost diminuate de criza curentă,” a declarat Vlad Cazan, cofondator KFactory.

Soluția KFactory Core poate fi implementată în câteva săptămâni și poate fi integrată cu diferite tipuri de echipamente, noi și vechi, de la diferiți producători. Totodată analizează evenimentele surprinse într-o perioadă mai lungă, prin furnizarea de informații și răspunsuri nu numai la ce s-a întâmplat ci de ce s-a întâmplat ceva. De asemenea, KFactory Core trimite periodic rapoarte și analize tuturor managerilor operaționali. Prin urmare, soluția oferă până la 80% mai multă precizie asupra deciziilor operaționale legate de producție și acordă cu până la 95% mai mult timp pentru alte activități din cadrul fabricii, echipelor de colectare și procesare a datelor.

Bazat pe experiența și rezultatele obținute cu clienții actuali, o fabrică de nivel mediu care operează cel puțin 20 de utilaje în trei schimburi poate obține o valoare adăugată de cel puțin 1 milion de lei ca beneficiu direct din creșterea performanței și a productivității cu aproximativ 10%. Prin implementarea și utilizarea soluției KFactory companiile vor produce mai mult cu aceleași resurse. Orice companie își poate calcula rentabilitatea investiției în digitalizarea fabricii folosind „Calculatorul ROI de digitalizare”.