Compania Bosch România a încheiat un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, privind lansarea programului de masterat în domeniul ingineriei electrice, intitulat „Sisteme și structuri electrice avansate”. Programul masteral va fi lansat în octombrie 2017, la începutul anului universitar 2017-2018, iar admiterea are loc la Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

În plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studenţilor merituoşi burse de excelență în funcție de performanță. Beneficiarii burselor vor fi selectați în urma unui interviu, care se va desfăşura la începutul fiecărui an de studiu.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca este parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, ce numără în prezent aproximativ 390.000 de angajați în întreaga lume, care au generat vânzări de peste 73.1 miliarde de euro în 2016. Bosch este prezent pe piața din România de peste 20 de ani și are mai mult de  4.800 de angajați în patru entități.

Parteneriatul semnat de Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prevede lansarea unui program de masterat, cu un curriculum regândit împreună cu specialiştii Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educațională la cerințele actuale ale mediului socio-economic regional și național, cu aplicații într-un domeniu în plină dezvoltare în România, și anume, industria auto.

„Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă studenții, viitorii noștri angajați”, spune Dennis Raabe, managerul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, evidenţiind importanţa acestei colaborări. ”Nicio companie nu poate crește fără specialiști bine pregătiți. Noi susținem mediul academic și investim în comunitățile locale. Parteneriatul între Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, reprezintă pentru noi unul dintre cei mai importanți pași spre o colaborare echilibrată și benefică, atât pentru viitorul companiei noastre, cât și pentru comunitatea locală”.