Parcul Industrial Prejmer se va extinde cu 200 de hectare în următorii 10 ani

Parcul Industrial Prejmer, inaugurat în anul 2005, care se întinde pe o suprafaţă de 81 de hectare, se va extinde în următorii 10 ani cu încă 200 de ha, a declarat primarul comunei Prejmer, Şerban Todorică Constantin.

“Este un proiect la care ne gândim de câţiva ani, având în vedere cererea din partea unor firme care vor să deschidă afaceri în Parcul Industrial Prejmer, dar şi că actualul Parc Industrial, inaugurat în urmă cu 12 ani, a adus mult profit comunităţii locale. Chiar în acest an beneficiem de 5,3 milioane de lei, fonduri alocate din ceea ce înseamnă impozitul pe salarii a celor 4000 de angajaţi, bani care se duc în investiţii la nivelul localităţii – o investiţie foarte importantă, care va fi inaugurată la sfârşitul lunii septembrie 2017, este un sistem integrat de canalizare, alimentare cu apă potabilă şi staţie de epurare care va deservi întreaga comunitate, respectiv 10.000 de locuitori ai comunei”, a afirmat primarul din Prejmer.

Odată cu extinderea Parcului Industrial, prevăzută pentru următorii 10 ani, numărul locurilor de muncă ar creşte cu încă 6000. Toţi proprietarii de terenuri pe care urmează să se extindă Parcul Industrial au fost invitaţi să devină parteneri în afacere.

În Parcul Industrial îşi desfăşoară activitatea în prezent un număr de 40 de firme din ţară, dar şi din străinătate, care produc aparatură casnică, echipamente electrice, autobuze cu 19,21 şi 30 de locuri, care sunt exportate în ţări din Uniunea Europeană, tuburi de diverse dimensiuni pentru poduri, pavaje etc. AGERPRES