Compania Square 7 Properties, împreună cu partenerul său Mitiska REIM, investitor în proiecte imobiliare de proximitate din Europa, anunță deschiderea unui nou proiect în Baia Mare și extinderea parcului de retail din Mediaș.

Baia Mare Shopping Park cumulează 8.400 mp de suprafaţă închiriabilă şi 17.500 mp de suprafaţă comercială, iar printre chiriaşi se numără Altex, C&A, Kik, Jysk, DM, Numero Uno, Pepco, Sinsay, Sportisimo, Superzoo sau Xpress. Acestora li se alătură şi discounterul german Lidl, liderul comerţului alimentar din România, care a inaugurat recent o unitate în perimetrul menţionat.

„În piaţă, există o cerere crescută din partea tuturor partenerilor nostri din diferite segmente – modă, electrocasnice, home &deco, existând şi o tendinţă în ultimii ani, a acestora, de expansiune şi în oraşele în care oferta comercială nu este acoperită”, spune Clemens Petschnikar, CEO-ul Square 7 Properties.

Construit pe terenul fostei fabrici de mobilă Mobam, centrul comercial Baia Mare Shopping Park dispune şi de o parcare de peste 300 de locuri.

De asemenea, alături de Mitiska Reim Group, compania Square 7 Properties a finalizat extinderea parcului de retail Medias Shopping Park prin inaugurarea unei suprafeţe noi închiriabile de 8.000 mp, majorând suprafaţă comercială totală la 16.400 mp.

În 2022, Square 7 Properties şi partenerul său Mitiska REIM au în plan extinderea parcurilor de retail deja existente în Slatina şi Tulcea, precum şi demararea dezvoltării a două noi parcuri comerciale în Piteşti şi Giurgiu, având o suprafaţă totală comercială de 36.000 mp.

Square 7 Properties, deţinută de omul de afaceri austriac Clemens Petschnikar, are o experienţă de 14 ani pe piaţa românească de dezvoltare, administrare, facility şi management pentru parcurile de retail. Împreună cu investitorul belgian Mitiska REIM, administrează un portofoliu de 25 de parcuri comerciale şi gestionează un portofoliu de peste 130.000 mp suprafaţă închiriabilă.