Printr-o aplicaţie electronică, Hospital Plus, lansată la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului „Forumul serviciilor şi tehnologiilor medicale”, pacienţii vor putea să interacţioneze mai uşor cu medicii sau cu diferite entităţi medicale.

„Hospital Plus este un sistem software dedicat pacienţilor şi entităţilor medicale, creat cu scopul de a uşura această interacţiune între medici şi pacienţi, între entităţi medicale care deţin medici şi pacienţi. Prin intermediul soft-ului, pacienţii pot să-şi facă programări medicale la doctori, căutaţi în funcţie de locaţie, în funcţie de specializare şi pot să-şi facă programările medicale în funcţie de orarul acestor medici, de orele disponibile. În cadrul aplicaţiei mai există un modul specializat pe interacţiunea în timp real, un chat, prin care pacienţii pot interacţiona foarte uşor cu entităţile medicale, pot să le scrie, să le pună întrebări, să le trimită fişiere tip text, audio, foto, video. Toate aceste fişiere se pot vizualiza în cadrul aplicaţiei”, a declarat Tudor Dan Pop, administrator al Medical System Enterprise, realizatorul programului. El a mai spus că aplicaţia va fi disponibilă pentru doritori în circa una-două luni şi că este o premieră pe piaţa serviciilor medicale pentru pacienţi din România.

Hospital Plus a fost lansată în cadrul evenimentului „Forumul serviciilor şi tehnologiilor medicale”, eveniment la care au participat, printre alţii, chirurgul Irinel Popescu şi preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila. „Evenimentul se doreşte a fi o conexiune între reprezentanţii serviciilor medicale publice/private (manageri de spitale) şi cei ai tehnologiilor medicale pe de-o parte şi autorităţile publice, asociaţiile de pacienţi, mass-media pe de altă parte. Prin intermediul Forumului se vor aduce soluţii concrete pentru îmbunătăţirea sistemului medical, care să răspundă cât mai bine nevoilor pacienţilor”, se arată într-o informare a organizatorilor. AGERPRES