Cegeka, o companie de top în furnizarea de soluții și servicii IT&C la nivel european, anunță desemnarea lui Ovidiu Pinghioiu în calitate de Country Director al Cegeka România, începând din 1 octombrie 2023. El preia această funcție de la Lucian Butnaru, care a adus o contribuție semnificativă în timpul mandatului său. Cu peste 12 ani de experiență în industria IT, Ovidiu va continua să dezvolte compania pe baza fundamentelor solide stabilite de Lucian, care va rămâne la Cegeka până la sfârșitul anului pentru a asigura o tranziție reușită.

„Din această nouă funcție sunt nerăbdător să ghidez echipa noastră către atingerea unor standarde peste așteptările clienților noștri. Printr-o colaborare strânsă, eficiență operațională și autenticitate vom continua procesul de transformare digitală, plasând Cegeka România ca un partener ideal pentru succesul în business”, afirmă Ovidiu Pinghioiu.

Acesta s-a alăturat echipei Cegeka România acum aproape 7 ani, ocupând diverse poziții de leadership în cadrul organizației, ultima poziție ocupată în organizație fiind de Director al diviziei Applications. A demonstrat în mod constant o înțelegere profundă a industriei și a prezentat o abordare vizionară în promovarea companiei pe piața locală. Cunoștințele sale extinse, dar și experiența demonstrată, l-au adus în poziția de a conduce Cegeka România în următoarea etapă de creștere.

În ultimii 10 ani sub conducerea lui Lucian Butnaru, compania a înregistrat o creștere remarcabilă în România, mărindu-și forța de muncă de la 130 la 880 de angajați. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 4 milioane de euro în 2012 la peste 50 de milioane de euro în 2023.

„Sunt încrezător că Ovidiu va continua să genereze multe reușite pentru Cegeka România și sunt recunoscător pentru oportunitatea de a fi condus această companie în calitate de Country Director. Împreună cu o echipă excepțională, am avut realizări remarcabile. Îmi exprim recunoștința sinceră față de toți colegii, clienții și partenerii pentru sprijinul lor constant”, declară Butnaru.

Lucian Butnaru a decis să părăsească Cegeka după 10 ani de mandat ca și Country Director pentru a se concentra pe proiectele sale proprii din domeniul tehnologiei, fintech și imobiliare.