OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software și producător de drone, deschide primul birou din Norvegia, la Oslo, al șaptelea la nivel internațional în ultimii 2 ani. Biroul din Norvegia deservește întreaga parte de nord a Europei. Prin noua entitate, OVES Enterprise va gestiona relația cu parteneri din Suedia, Danemarca și Finlanda.

Odată cu noul birou, din Oslo, compania încheie procesul investițional în extinderea internațională de anul acesta. Investiția totală pentru deschiderea de noi birouri a depășit 500.000 de euro în 2023.

„Nordul Europei a fost în strategia noastră de extindere de mai mult timp, deschiderea propriu-zisă a biroului în Oslo a depins, însă, de identificarea oportunității sau partenerului potrivit. În această regiune, sunt companii de tehnologie de top, care accelerează dezvoltarea prin investiții și inovații pe măsură. De regulă, însă, pentru a avea acces la piețele nordice  e nevoie de un prim parteneriat foarte puternic, pe care noi îl avem acum. Pasul către Nordul Europei l-am făcut acum și pentru că, între timp, am acumulat experiența și maturitatea necesare pentru a putea lucra pe proiecte complexe, care necesită resurse inclusiv pentru a le putea gestiona organizatoric”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menționând că, odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, companiile din Țările Nordice au înțeles că au nevoie de ajutor pentru a progresa tehnologic la viteza dorită.

În această regiune, OVES Enterprise vizează companiile din zona financiară, de cyber, de defence, și pe cele interesate de adopția inteligenței artificiale, unde va putea contribui cu succes pentru a livra proiecte complexe.

„Vom livra software, în mare parte, către clienții noștri, dar vom avea și o abordare diferită, în sensul că vom livra câteva dintre produsele noastre către clienți finali. De la IXXERA, prima platformă de securitate din lume pentru rețele de drone și avioane bazată pe blockchain și AI, la aplicațiile noastre foarte avansate pe AI, la drone capabile să survoleze regiuni întinse și să asigure supravegherea video pe suprafețe mari. Aici folosim AI-ul să interpretăm în timp real video feed-ul și, în curând, vom putea chiar <<întreba>> AI-ul ce recomandări ne poate face sau ce zone ar trebuie supravegheate mai atent, ca să optimizăm zborul”, mai spune Mihai Filip.

În prezent, peste 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de business din afara țării. Extinderea internațională a OVES Enterprise vizează, anul viitor, prezența în două noi țări: Belgia și Olanda, bugetul alocat în 2024 pentru extinderea internațională fiind de aproximativ 500.000 de euro.