OTP Bank va lansa un centru de educaţie financiară la Bucureşti

Grupul maghiar OTP Bank va lansa, în luna septembrie, la Bucureşti, un centru de educaţie financiară destinat şcolarilor şi liceenilor, a anunţat recent, la Budapesta, Laszlo Diosi, directorul executiv al OTP.

Unitatea, denumită OK Center, are planificate funcţionalităţi precum găzduirea de workshop-uri, evenimente – interne, în grup, şi externe -, activităţi de tip “hub” şi “lab”. Centrul va funcţiona pe ideea de “Edutainment”, urmâna a îmbina educaţia cu divertismentul. Centrul de la Bucureşti va fi parte a OK Project, program derulat de grupul bancar OTP în Ungaria şi peste hotare.

“Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea adultă din ziua de astăzi este să facă educaţie financiară generaţiei viitoare. O mare problemă a generaţiei tinere din Ungaria este lipsa educaţiei financiare, mai ales că nici generaţia în vârstă nu are cunoştinţe în domeniu. Criza financiară care a izbucnit în 2008 a adus la suprafaţă această mare problemă. Unele familii au devenit falite. Această situaţie ar fi putut fi evitată dacă populaţia ar fi avut ceva cunoştinţe financiare”, afirmă      oficialii OTP.

Un centru OK Project există în Budapesta de cinci ani, iar altul a fost inaugurat în 2016, în Nyieghaza. De cinci ani, OTP a instruit prin acest proiect 60.000 de elevi din Ungaria şi peste 10.000 din afara ţării. Investiţia în OK Project se ridică la un miliard de forinţi, bani proveniţi din fonduri europene, finanţare de la statul maghiar şi OTP.