OTP Bank România a lansat creditul pentru achiziţia de echipamente agricole

otp-bankOTP Bank România anunţă lansarea unui credit pentru achiziţia de echipamente agricole ce se adresează persoanelor juridice şi clienţilor PFA/II/IF cu activităţi în domeniul agricol. Conform instituţiei bancare, noul produs este destinat achiziționării de maşini şi utilaje agricole, precum și de orice alte bunuri care sunt utilizate de client pentru desfășurarea activității în fermă. Pot fi achiziționate atât bunuri noi, cât și bunuri second hand.

Produsul prezintă următoarele caracteristici:

– Suma maximă este de 200.000 euro (echivalent în lei);

– Aportul clientului trebuie să fie de minimum 10% din valoarea echipamentului achizitionat (fără TVA);

– Perioada de acordare: pȃnă la 60 de luni;

– Modalitate de utilizare: creditul poate fi utilizat într-una sau mai multe tranșe, în termen de cel mult 60 de zile calendaristice de la data semnării contractului de credit;

– Rambursare: în rate lunare/ trimestriale egale sau în rate trimestriale inegale adaptate ciclului specific de producţie, mai exact în trimestrul 1 – 10%; trimestrul 2 – 10%; trimestrul 3 – 40% și trimestrul 4 – 40% din valoarea sumei anuale de plată.

Laszlo Diosi, preşedinte executiv OTP Bank România, consideră că “agricultura este o ramură importantă a economiei locale, a cărei dezvoltare poate contribui substanțial la creșterea economică a României. În acest sens, investiţiile din agricultură sunt un factor determinant pentru alinierea la standardele moderne de lucru”.