OTP Bank ar putea achiziţiona în 2017 o altă bancă în România

OTP Bank va achiziţiona în 2017 o nouă bancă în România, care să aibă un portofoliu de peste 1% din piaţa locală, a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România şi preşedinte al Asociaţiei de Afaceri Ungare în România (AAUR).

“Analizăm mai multe oportunităţi, va fi probabil o achiziţie în 2017. Continuăm, după ce am absorbit Millenium Bank. AveM bani, dar nu suntem disperaţi să achiziţionăm la orice preţ. Avem ca obiectiv să ajungem pe termen mediu, în 2-3 ani, la o cotă de piaţă de 5% şi nu este uşor să ajungem acolo numai prin creştere organică. Banca pe care o vom achiziţiona sau portofoliul trebuie să reprezinte peste 1% din piaţă”, a precizat CEO-ul OTP Bank.

Diosi a afirmat că numărul actual de bănci din sectorul bancar autohton (37 de bănci – n.a.) nu este prea mare, dar este convins că pe termen mediu 5-6 bănci pot să dispară, prin achiziţii sau vor fi închise. El a mai spus că sectorul bancar românesc este foarte stabil şi cu o situaţie financiară foarte bună şi este posibil să apară şi jucători noi pe piaţă, prin achiziţia unui jucător existent.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.