OTP ANTREPRENOR a atras, în primele 6 luni de la lansare, peste 10 000 de tineri interesați să își deschidă o afacere

Visual OTP AntreprenorOTP Consulting România, companie membră a OTP Group și Universitatea Politehnica din București anunță rezultatele intermediare pentru primele șase luni de la lansareaproiectuluimulti-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes și dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia”.

Proiectul OTP Antreprenor s-a dovedit a fi de real interes pentru tinerii antreprenori care doresc să înceapă o afacere, atrăgând până acum peste 10 000 de persoane interesate de beneficiile auto-angajării şi iniţiativei antreprenoriale. Pe lângă numărul considerabil de înscrieri în grupul ţintă, aproximativ 600 de solicitări, dintre care400 de cereri de înscriere completate până în prezent,caravana de promovarea atras în drumul ei prin Oltenia (Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Craiova, Slatina, Râmnicu Valcea) și București, nu mai puțin de 2500 de persoane interesatede antreprenoriat. De asemenea, pagina de Facebook OTP Antreprenor a strâns, în primele 6 luni de la lansare, aproape 8 000 de like-uri.

“OTP Antreprenoreste unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting în ultimii ani, care a generat şi avem încredere că va continua să genereze efecte pozitive pe termen lung, atât la nivelul grupului țintă, cât și al comunităților economice din cele două regiuni de dezvoltare, Bucureşti-Ilfov și Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate de consultanţă pe care le oferim susțin dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare formării antreprenorilor de succes, un vector important de creștere economică”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting România.

În urma concursului de idei de afaceri, lansat în cadrul proiectului OTP Antreprenor, au fost desemnate câștigătoare 40 de idei de afaceri din domenii precum IT, media și publicitate, design și arhitectură, comerț, turism, industrii creative sau alte activități recreative și distractive.

Cei 40 de antreprenori câștigători ai concursului provin din județele Gorj (2), Mehedinți (2), Vâlcea (2), Olt (4), Dolj (6), Ilfov (3) și București (21).Aceștia sunt în proporție de 50% studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. De asemenea, 18 din cele 40 de proiecte aparțin segmentului de antreprenoriat feminin.

Toți câștigătorii vor avea la dispoziție câte 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care în perioada următoare își vor înființa și operaționaliza noile firme (start-up-uri).

În acest sens, în perioada 30 iunie – 10 iulie antreprenorii au putut beneficia de consultanță gratuită din partea experţilor de schemă start-up. O parte dintre aceștia au participat deja la două seri start-upsusținute despecialiştii proiectului. Prima întâlnire a avut loc în Craiova, pe data de 3 iulie, la Centrul de sprijin al afacerilor, iar cea de-a doua, pe 8 iulie, la centrul din București.Discuțiile s-au axat atât pe calendarul de implementare a planurilor de afaceri (contractare, plăți, operaționalizare firmă, monitorizare) cât și pe problemele întâmpinate la înființarea firmelor. Serile de start-up vor continua și în perioada următoare, cu o nouă tematică dedicată branding-ului şi promovării online a ideilor de antreprenoriat.