Microsoft Business Summit, evenimentul anual de tehnologii de business, devenit una dintre cele mai importante întâlniri ale mediului de afaceri din România, anunță noi nume pe lista de vorbitori ce vor urca pe scena teatrului Național „I.L. Caragiale” pe 6 noiembrie.

Oscar Farinetti este antreprenorul care a scalat o afacere de familie și a vândut-o unuia dintre cei mari mari retaileri europeni pentru sute de milioane de euro. Imediat după tranzacție fondează Eataly, care devine repede un real succes mondial; o afacere-gigant crescută din valori și principii solide și secrete ale meseriei preluate din zbor, din familie. Pentru că un business italian de succes nu are cum să fie altfel decât despre oameni, fondatorul și managerul neobosit al Eataly ne împărtășește din filozofia care l-a adus unde este astăzi, despre cum se îmbină bogăția preparatelor culinare, vinului și culturii italiene cu tehnologia și inovația tehnologică, astfel încât cele 42 de super-magazine din cele mai exotice colțuri ale lumii, din Sao Paolo sau Doha, la New York sau Tokyo să își pastreze autenticitatea.

Eataly a atras atenția multor publicații de prestigiu cu modelul inovativ de business pe care îl aplică: The New York Times, Forbes, The Guardian, The Atlantic si The Chicago Tribune i-au acordat atenție specială și au căutat să reducă la esențial rețeta unei afaceri în ascensiune aparent continuă. Catalizator puternic pentru accelerarea creșterii unui business, inovația „disruptivă” descrie cu destulă acuratețe mecanica din spatele rapidei expansiuni globale a brandului Eataly.

Gunter Ollman este Chief Security Officer al  Microsoft, poziție din care coordonează strategia globală a grupurilor de lucru pentru securitate cloud și AI în companie – după mai bine de trei decenii petrecute în domeniul securității informatice în roluri de cercetare, consultanță și design, cu sute de articole și lucrări publicate la nivel mondial.

Impactul avut de sistemele cloud și rolul AI în felul în care companiile abordează securitatea informațiilor sunt principalele subiecte de pe ordinea de zi. „Tehnologiile curente de cloud și inteligență artificială sunt inseparabile când vine vorba de securitatea sistemelor informatice moderne. Împreună, ele redefinesc abordările tradiționale ale proceselor și măsurilor de securitate ale organizațiilor și democratizează accesul la sisteme avansate de protecție care până acum erau apanajul exclusiv al marilor companii ale lumii. Cloud-ul simplifică procesul de transformare în business și este acum un element imperativ în funcționarea oricărei companii” declară Gunter Ollman.

Ediția din 2017 a adus împreună mai bine de 800 de manageri de top reprezentând cele mai dinamice segmente din economia românească, de la agricultură la cel financiar sau IT, 30 de vorbitori și peste 25 de ore de activitate în paralel, împărțite pe mai multe linii de interes.

Gazda evenimentului va fi din nou Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București – o locație devenită deja tradițională, aceasta fiind a treia ediție organizată consecutiv în sălile din inima Bucureștiului. Ziua de 6 noiembrie vine cu conferințe, workshop-uri și seminare care vor condensa impactul global al noilor tehnologii și paradigme digitale asupra modului în care organizațiile se raportează și relaționează cu o economie și o societate aflate într-un proces de transformare continuă.

Evenimentul este organizat de Microsoft România alături de parteneri de tradiție, precum Orange România și companiile ALEF Distribution și Veeam.

Mai multe detalii despre agenda și lista specialiștilor români și internaționali în domeniul business-ului și al tehnologiei, care vor urca pe scena evenimentului, pot fi accesate pe http://www.mssummit.ro.