Fondul suedez de investiții Oresa a intrat pe segmentul de real estate din România, preluând parcul logistic și industrial Solo Iași de la Grupul Tester, aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Pițigoi.
„Faptul că Oresa, care a investit în ultimii 24 de ani peste 150 milioane de euro în România, a ales să intre în real estate prin investiţia în parcul Solo înseamnă că Iaşiul contează deja şi în piaţă logistică şi industrială din România. Ne bucură că parcul Solo se va dezvolta în continuare şi că partenerii noştri principali Lear Corporation şi Altex vor avea asigurate în continuare cele mai bune condiţii de către o companie de înalt nivel cum este Oresa“, afirmă Bogdan Piţigoi.

Oresa este o companie de investiții controlată de o familie din Suedia, activă în România din 1997. Oresa a investit în servicii financiare, materiale construcții, business și IT services, fmcg, retail& distribution. În prezent, companiile din portofoliu sunt La Fântâna și RBC, care a preluat Ropeco. În trecut, Oresa a deținut participări la companii precum Fabryo-Atlas, Somaco, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) și Medicover.