Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon sunt, în această ordine, cei mai doriţi angajatori din ţara noastră, arată ediţia din acest an a sondajului realizat de Catalyst Solutions. Salariul, beneficiile oferite la angajare, siguranţa locului de muncă şi opţiunea de a lucra de acasă sunt cele mai importante criterii funcţie de care candidaţii au ales cei mai doriţi angajatori din România.

Cei mai doriţi angajatori sunt în acest an: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon, OMV Petrom, Grup Renault România, Vodafone, Google și Bosch România, arată rezultatele sondajului realizat de Catalyst Solutions.

„Oracle este recunoscut pe piaţa din România pentru cultura sa organizaţională, pentru oportunităţile de dezvoltare, şi pentru mediul de lucru prietenos şi inspiraţional. Angajaţii noştri formează o comunitate bazată pe colaborare, pe pasiuni şi interese comune, şi pe cultivarea hobby-urilor din afara sferei profesionale. Prin toate tipurile de activităţi de dezvoltare pe care le organizăm, atât cele pentru angajaţi, cât şi cele destinate formării studenţilor şi tinerilor profesionişti, ne luăm angajamentul unui transfer de know-how către piaţa muncii din România. Ne dorim să contribuim la crearea unui mediu sustenabil de dezvoltare în economia locală, atat la nivel de tehnologie, cât şi de business”, spune Cristina Stoica, HR Director România la Oracle.

Sondajul „Cei mai doriţi angajatori” s-a derulat în perioada martie – mai a acestui an, la nivel naţional, pe baza a 12.567 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenţilor.

Angajatori care activează în industriile IT, Automotive, Finance, Banking, Telecom sau FMCG se regăsesc printre cele mai puternice 20 de branduri nominalizate de participanţii la studiu ca top trei companii pentru care și-ar dori să lucreze.

Salariul, beneficiile şi stabilitatea locului de muncă sunt cele mai importante criterii funcţie de care candidaţii au ales cei mai doriţi angajatori din România.

Cele mai importante criterii funcţie de care candidaţii au ales cei mai buni angajatori din 2018 sunt: pachetul salarial oferit de companie, siguranţa locului de muncă, opţiunea de a lucra de acasă şi dacă şefii încurajează şi susţin dezvoltarea salariaţilor. Lista completă a criteriilor funcţie de care candidaţii îşi evaluează angajatorii, în continuare.

Rezultatele sondajului din acest an se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online, aplicat în perioada martie – mai 2018. La studiu au participat 12.567 de respondenţi cu studii superioare.