Opel va oferi integrarea telefonului la bordul modelelor sale prin Apple CarPlay şi Android Auto

soferitaÎncepând cu următoarea generaţie a modelului Astra, a cărei premieră mondială va avea loc la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (17 – 27 septembrie), Opel va începe implementarea Android Auto şi Apple CarPlay pe modelele sale mini, mici, compacte şi medii începând cu anul de fabricaţie 2016.

“Integrarea telefonului este o modalitate inteligentă şi simplă de a utiliza smartphone-ul la bordul autovehiculului”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel. “Oferim integrarea telefoanelor cu Apple CarPlay şi Android Auto în gama noastră de modele, la cele mai atrăgătoare preţuri de pe piaţă. Aceste aplicaţii, în plus faţă de Opel OnStar, asistentul nostru personal de service şi conectivitate, demonstrează încă o dată că jucăm un rol de lider în a asigura clienţilor posibilitatea de a se conecta la maşinile lor.”

Noua generaţie a conceptului de infotainment Opel IntelliLink le oferă proprietarilor un mod facil de a accesa atât Android Auto, cât şi Apple CarPlay. Sistemul R 4.0 IntelliLink va fi compatibil cu integrarea telefoanelor cu Apple CarPlay şi Android Auto pentru modele Opel fabricate la începului lui 2016, compatibilitatea Android Auto cu sistemele Touch R 700 şi Navi 900 IntelliLink urmând să devină disponibilă în cursul anului 2016.

Fiecare sistem se bazează pe funcţiile smartphone-urilor pe care utilizatorii le folosesc cel mai des. Android Auto este construit în jurul Google Maps, Google Now şi poate dialoga cu Google, dar are şi o gamă în creştere de aplicaţii de mesagerie şi audio, care include WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify şi playere pentru podcasturi. O listă completă a aplicaţiilor compatibile este disponibilă la adresa Android.com/auto.

Apple CarPlay preia funcţiile iPhone şi le afişează pe display-ul autovehiculului într-un mod inteligent şi simplu. Aceasta le permite şoferilor să efectueze apeluri telefonice, să trimită şi să primească mesaje şi să asculte muzică direct prin intermediul ecranului tactil sau prin comandă vocală, cu ajutorul Siri. Aplicaţiile compatibile cu Apple CarPlay includ Telefon, Mesaje, Hărţi, Muzică şi aplicaţii terţe compatibile. O listă completă a acestor aplicaţii este disponibilă la adresa Apple.com/ios/carplay.

Utilizarea oricărei aplicaţii la bordul unui model Opel compatibil este foarte simplă. Atunci când nu este conectat un telefon, pe ecranul tactil al sistemului de infotainment este vizibilă o pictogramă a unui proiector, care apoi se modifică pentru a indica fie Apple CarPlay, fie Android Auto (în funcţie de aplicaţia instalată) la conectarea unui telefon compatibil prin USB. Pentru Android Auto este necesar un telefon ce utilizează sistemul de operare Android Lollipop 5.0 sau o versiune superioară, iar pentru Apple CarPlay este necesar un iPhone 5 sau o versiune ulterioară.