Opel Grandland X este disponibil în România cu prețuri începând de la 15.700 euro

Linii moderne şi dinamice, un aspect off-road atrăgător şi poziţia de şedere înaltă care oferă o vizibilitate bună de jur-împrejur, tipică unui SUV, alături de o mulţime de tehnologii de top şi spaţiu suficient şi confort pentru până la cinci pasageri aventuroşi: acesta este noul Opel Grandland X. Noul venit este un adevărat competitor în segmentul autovehiculelor SUV aflat în plină ascensiune. Doar în clasa compactă, cota de piaţă a SUV-urilor a crescut de la 7% în 2010 la aproape 20% în prezent. Perfect echipat, noul Grandland X este al treilea membru al familiei Opel X. Acesta se alătură modelelor înrudite Opel Crossland X şi Opel Mokka X, cel mai bine vândut autovehicul din clasa sa, amândouă având o lungime mai mică cu aproximativ 20 de centimetri. În acelaşi timp, modelul Grandland X extinde portofoliul amplu de modele Opel din segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte, de la Astra la Zafira.

Grandland X este deja echipat standard cu numeroase funcţii. Acestea includ luminile de zi cu tehnologie LED, luminile spate cu LED-uri, sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie pe bază de cameră video, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, tempomatul inteligent, asistentul la pornirea în rampă, sistemul Radio R 4.0 cu conectivitate hands-free pentru telefon prin Bluetooth, sistemul de climatizare cu filtru de particule şi mirosuri, scaune confortabile cu posibilităţi multiple de reglare şi o banchetă spate rabatabilă în raport de 40:60. Opel OnStar constituie deja o dotare standard începând de la nivelul de echipare Edition.

Grandland X se comportă la fel de dinamic pe cât arată şi oferă mai presus de toate plăcerea condusului în siguranţă pe tot parcursul anului, pe orice tip de suprafaţă. Acest lucru se datorează şi sistemului electronic de tracţiune, opţional, IntelliGrip, care asigură o aderenţă superioară pe carosabil în diverse situaţii de conducere. Şoferul poate alege din cinci moduri de conducere. Apoi, sistemul adaptează distribuţia cuplului către roţile faţă, dacă este necesar permite patinarea roţilor şi, cu ajutorul transmisiei automate, reglează momentele de schimbare a treptelor de viteză, precum şi răspunsul acceleraţiei. Acest lucru asigură o tracţiune optimă şi stabilitate, indiferent dacă Grandland X este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafeţe ude.

De asemenea, modelul Grandland X include un portofoliu de primă clasă de sisteme de asistenţă ultramoderne: sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgenţă şi detectarea pietonilor, sistemul de de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie, sistemul avansat de asistenţă la parcare cu cameră panoramică de 360° sunt numai câteva dintre acestea. Sistemele opţionale, cum ar fi tempomatul automat cu funcţie de oprire, care menţine valorile pentru viteză şi distanţa selectată faţă de autovehiculul din faţă şi frânează până la oprirea totală sau accelerează modelul Grandland X când este necesar sporesc şi mai mult siguranţa. Nivelul excepţional de siguranţă oferit de noul Grandland X a fost confirmat de curând de Euro NCAP, care i-a acordat un punctaj de cinci stele.

Funcţii cum ar fi iluminarea în viraje, asistentul pentru faza lungă şi reglarea automată a fasciculului garantează iluminarea optimă a drumului în orice situaţie. Pe lângă sistemul electronic de tracţiune, opţional, IntelliGrip, şi numeroasele sisteme de asistenţă pentru şofer şi motoarele dinamice contribuie la plăcerea condusului Grandland X. Iniţial vor fi disponibile două motoare cu un nivel excelent de emisii de CO2 – un real avantaj pentru reducerea taxelor şi a cheltuielilor. Ambele motoare pot fi combinate cu o transmisie manuală modernă cu şase trepte sau una automată cu şase trepte şi sunt oferite standard cu sistemul Start/Stop.

Motorul turbo de 1,2 l fabricat integral din aluminiu, cu injecţie directă de benzină asigură o putere de 96 kW/130 cp şi un cuplu maxim de 230 Nm de la 1.750 rpm (consum de carburant NEDC: urban 6,4-6,0 l/100 km, extra-urban 4,9-4,5 l/100 km, mixt 5,5-5,1 l/100 km, emisii de CO2 de 127-117 g/km).

Motorul diesel de 1,6 l, cu putere de 88 kW/120 cp generează un cuplu maxim de 300 Nm de la 1.750 rpm (consum de carburant NEDC: urban 5,1-4,7 l/100 km, extra-urban 4,2-3,5 l/100 km, mixt 4,6-4,0 l/100 km, emisii de CO2 de 118-104 g/km).

Cu o lungime de 4.477 de milimetri, o lăţime de 1.856 de milimetri (fără oglinzi exterioare) şi o înălţime de 1.609 milimetri, noul Opel Grandland X este un SUV modern şi robust din orice perspectivă a prezenţei sale sportive.

Tipic modelelor Opel, şoferul şi pasagerii autovehiculului Grandland X beneficiază de conectivitate de top datorită sistemelor IntelliLink de ultimă generaţie compatibile cu aplicaţiile Android Auto şi Apple CarPlay, dar şi de asistentul personal de service şi conectivitate Opel OnStar care include hotspot Wi-Fi şi servicii noi, cum ar fi rezervări la hotel şi căutarea locurilor de parcare. Smartphone-urile pot fi încărcate fără fir, prin încărcare inductivă. Pentru iubitorii de muzică ce doresc să beneficieze de o experienţă premium a sunetului, este disponibil un sistem audio Denom premium cu opt difuzoare şi subwoofer.

În România, preţul de pornire al modelului, este de 18.700 eur cu TVA inclusă.