Opel Astra a fost desemnată Maşina Anului 2016 în România

opel-astra-faruri-led-nw2Noul Opel Astra a fost desemnat câștigător al trofeului Mașina Anului 2016 în România, cu 190 de puncte acordate în urma testărilor de șosea și de pe autodrom. Membrii juriului Asociației Presei Auto din România (APAR) au fost prezenți la Cocani, lângă București, unde au testat în condiții profesioniste cele 7 modele finaliste.

Noul Astra s-a impus în preferințele a 10 din cei 14 membri ai juriului, care i-au acordat maximum de punctaj. Această situație a determinat plasarea noului Astra pe locul întâi, la 45 de puncte diferență de următorul model clasat și la 83 de locul trei.

Pe lângă testarea mașinilor în condiții reale de drum, dotările tehnice și posibilitățile logistice ale Academiei Titi Aur au permis evaluarea modelelor finaliste pe cel mai complet și mai complex autodrom din România, într-o succesiune de exerciții care au inclus testul elanului, frânare pe denivelări, slalom, frânare de urgență la 100 km/h sau frânare pe suprafețe cu niveluri diferite de aderență. Noul Astra și-a demonstrat calitățile aduse de noua arhitectură și greutatea redusă: Astra vine echipat exclusiv cu propulsoare noi și este cu până la 200 kg mai ușor decât generația anterioară.

Reprezentând cea de-a 11-a generație de modele compacte Opel, Astra K aduce noutăți neașteptate pentru segmentul său în ceea ce privește elementele de siguranță și confort, demonstrând totodată avansul tehnologic al Opel. Surprizele în materie de dotări includ sistemul de iluminare inteligent cu matrice LED sau funcții precum încălzire și masaj pentru scaunul șoferului.

Noul Opel Astra îi urmează la titlu lui Opel Corsa, model care care a câștigat trofeul de Mașina Anului 2015 în România. Mai mult, noul Astra s-a numărat printre modelele finaliste la titlul european AUTOBEST, aflându-se în prezent pe lista celor șapte finaliste pentru Car of the Year 2016.

Sistemul său de iluminare și-a adjudecat deja premiul SAFETYBEST pentru tehnologia de siguranţă IntelliLux LED, iar victoriile locale și europene ale noului Astra mai includ și titlurile de Volanul de Aur la categoria sa. Acesta a fost primit de cel mai nou model Opel atât în România, cât și la decernarea trofeului în Germania.