Opel Astra a fost desemnată Maşina anului 2016 în Europa

opel_astra 2016Noul Opel Astra este “Maşina anului 2016” (COTY) în Europa, reuşind să câştige cel mai renumit premiu din industria auto, acordat de un juriu alcătuit din 58 de jurnalişti de specialitate din 22 de ţări europene.

Astra a obţinut un total de 309 puncte, devansând modelele Volvo XC90 – 294 puncte şi Mazda MX-5 – 202 puncte. Printre finaliste au figurat şi Audi A4, BMW Seria 7, Jaguar XE şi Skoda Superb. Iniţial au concurat peste 40 de autovehicule noi, de la modele roadster sportive la limuzine premium şi până la autovehicule utilitare sport.

În cadrul ultimelor opt ediţii, trei modele Opel noi au fost declarate “Maşina anului”. De la lansarea sa în toamna trecută, noul Astra a câştigat deja premii internaţionale precum Safetybest 2015 şi Volanul de aur 2015. De asemenea, a primit maximum de cinci stele pentru performanţa sa în cadrul testelor de impact Euro NCAP.

În decembrie, noul Opel Astra a câştigat competiţia “Maşina Anului 2016 în România”, devansând categoric alte şase automobile calificate în finala concursului organizat de Asociaţia Presei Auto din România. Pe locul secund s-a clasat automobilul Fiat Tipo, după testul final care a avut loc cu automobilele finaliste pe circuitul auto al Academiei Titi Aur, în urma căruia juriul a acordat câştigătorului Opel Corsa 190 de puncte, iar lui Fiat Tipo 145 de puncte.

Premiul “Maşina anului” în Europa a fost decernat prima oară în 1964. Victoria din acest an aduce numărul de trofee “Maşina anului” al mărcii Opel la cinci. Opel Kadett E a fost primul autovehicul produs la Rüsselsheim care a câştigat premiul, în 1985. Doi ani mai târziu, Omega A a câştigat din nou trofeul paneuropean. În ultimii ani, Opel a câştigat de două ori – cu Insignia în 2009 şi cu Ampera în 2012.