Opel a lansat noul Astra K în avanpremieră la București

opel-astra-kOpel a adus în showroomul de la București noul Astra K, modelul care va fi lansat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt din perioada 17 – 27 septembrie.

Clasa compactă de la Opel, adică modelul Kadett (fabricat în perioada 1936 – 1984) și continuat cu Astra din 1991, s-a vândut până acum în 24 de milioane de unități. O cifră impresionantă pentru un total de 11 generații, inclusiv ultimul model de Astra, care va fi disponibil la vânzare abia în noiembrie.

Noul model vine cu o arhitectură nouă, autovehiculul fiind mai ușor cu 200 de kg față de precedentul, cu estetică nouă și cu dimensiuni mai reduse la exterior, dar puțin mai mari la interior. Opel lansează în premieră și motorul de 1,4 litri Ecotec Turbo cu injecție directă, un supra-alimentat pe benzină, iar oficialii au anunțat că până în 2018 va avea un total de 17 motoare noi pentru toată gama de autovehicule.

“Noul nostru motor supra-alimentat de 1,4 litri, cu patru cilindri şi injecţie directă centrală face parte din familia de motoare mici, pe benzină, nou create şi este întruchiparea atributelor ‘puternic, eficient şi cultivat’. Pe lângă faptul că este ecologică, unitatea construită în întregime din aluminiu stabileşte noi standarde în materie de confort în timpul deplasării”, a declarat Christian Muller, Vicepreşedinte Proiectare Sisteme de Propulsie GM Europe.

Noul Astra va fi echipat cu cam tot ce îți poți dori de la o mașină compactă, de la conectivitatea cu Opel OnStar până la faruri cu matrice inteligentă complet-LED IntelliLux, care va permite utilizarea fazei lungi fără oprire. Tehnologia pentru faza lungă (care nu orbește șoferii din sensul opus) este venită de pe modelele de clasă superioară, la fel ca și încălzirea pentru scaunele din spate.

Până în prezent, cel mai bine vândut autovehicul în cei 79 de ani ai clasei compacte Opel a fost Astra F, comercializat între 1991 şi 1997. Pentru prima oară în Europa, noul model a preluat numele de Astra, folosit deja în Marea Britanie şi s-a vândut în total în peste 4,1 milioane de unităţi. Aproape de pragul de patru milioane s-au aflat şi modelele Kadett E (3,8 milioane) şi Astra G (3,95 milioane).