Onur Barim a preluat, începând cu 1 ianuarie 2023, conducerea Grupului Lactalis România, înlocuindu-l în funcție pe Giampaolo Manzonetto, care își încheie misiunea ca Director General pentru a se dedica unor proiecte personale.
Onur Barim va conduce astfel toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic.
Onur Barim s-a alaturat Grupului Lactalis în 2011 ca Director de Marketing în cadrul Ak Gida/Lactalis Turcia. În 2018, Onur a preluat rolul de Director General al Lactalis Arabia Saudită și a condus compania până în 2021. În 2022 a intrat în echipa Grupului Lactalis România în calitate de Director General Adjunct, susținând activitatea Directorului General în zona comercială.
Onur Barim este licențiat în Economie și Științe Sociale și are o experiență de 24 de ani în industria FMCG. „Administrarea afacerilor Lactalis într-una dintre cele mai importante țări ale Grupului în Europa este o misiune complexă și îmi oferă noi provocări în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creștere profitabilă și responsabilă“, declară Onur Barim, Director General Grup Lactalis România.
Având o tradiție de 90 de ani în industrie, Grupul francez Lactalis este cel mai mare producător de lactate din lume, cu activități operaționale în peste 80 de țări de pe toate continentele. Lactalis vinde produse lactate în mai mult de 150 de țări din întreaga lume. Din anul 2008, Lactalis a devenit una dintre cele mai importante companii și în România. Grupul Lactalis România este, astăzi, producătorul de lactate nr.1 în țară. Cuprinde companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2.000 de angajați.
În portofoliul Grupului Lactalis România se regăsesc branduri românești recunoscute – Zuzu, Fulga, Albalact, Covalact, LaDorna, Rarăul – și branduri internaționale de renume – President, Galbani, Leerdammer și Santal. Activitățile de producție se desfășoară în cinci fabrici, dintre care cele mai mari și mai moderne sunt fabrica Albalact din Oiejdea – Alba, fabrica Covalact din Sf. Gheorghe – Covasna și fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc – Suceava.