“Omul universal – Cele şapte vieţi ale lui John Maynard Keynes”

omul-universalPoziționată în contextul zbuciumat al celor două războaie mondiale și al anilor dintre ele, “Omul universal” este un portret extrem de captivant al uneia dintre cele mai marcante personalități intelectuale ale secolului XX, a cărei influență profundă se simte și astăzi, John Maynard Keynes.

În această biografie originală, Richard Davenport-Hines pornește în căutarea adevăratului Keynes, zugrăvit ca exemplu suprem al academicianului și al omului de acțiune. În șapte schițe dinamice – Altruistul, Copilul uluitor, Demnitarul, Figura publică, Amantul, Connoisseurul și Reprezentantul oficial –, Keynes este zugrăvit ca exemplu suprem al academicianului și al omului de acțiune. Descoperim pasiunea unui om care se mișca la fel de ușor și cu la fel de multă încredere pe coridoarele puterii de la Whitehall și Washington, printre bancherii de pe Strada Threadneedle, printre cei din conducerea Cambridge și printre ceilalți membri ai Grupului Bloomsbury, cu care socializa.

Richard Davenport-Hines este istoric și biograf. Este consilier pentru Oxford Dictionary of National Biography, membru al Royal Historical Society și al Royal Society of Literature.

Puteți comanda “Omul universal” de John Maynard Keynes cu o reducere de 5%, la prețul de 52,25 lei, aici