Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu a preluat agenția de turism Prestige Tours

kadiroglu mustafaTuroperatorul Prestige Tours are un nou proprietar. Începând cu acest trimestru, Mustafa Kadiroglu, om de afaceri turc, proprietar al Calypso Tour, a preluat operațiunile agenției Prestige Tours pe care o va integra în grupul de turism pe care–l conduce, Caly Group.

Din grupul turc mai fac parte, alături de Calypso Tour, Casio Air și Sultan Cargo. De mai bine de doi ani, Calypso Tour este partenerul strategic al Prestige Tours pe destinația Antalya, astfel că preluarea operațiunilor turoperatorului român vine ca un lucru firesc.

Primii pași demarați pentru preluarea Prestige Tours au fost făcuți în luna ianuarie a acestui an, când Mustafa Kadiroglu a preluat 0,99% din acțiunile turoperatorului. Însă discuțiile privind intrarea în acționariatul Prestige Tours au fost începute încă de la finalul anului trecut. Mustafa Kadiroglu devine din această lună unic acționar al turoperatorului.

“Am colaborat foarte bine cu Prestige Tours în acești ani. România este o piață cu potențial pentru noi, în condițiile în care românii preferă Antalya ca destinație de vacanță, iar cererea este în creștere de la an la an. Prestige Tours reprezintă o oportunitate pentru noi de a ne dezvolta în plan local, mai ales că există o cerere mare și din alte orașe ale României, nu doar din București”, spune Mustafa Kadiroglu, proprietar Calypso Tour.

Planurile omului de afaceri pentru România vizează dezvoltarea ofertei turistice a turoperatorului, dublarea volumelor de vânzări concomitant cu a destinațiilor operate și focus special pe zona serviciilor, în special cele de lux, segment acoperit foarte bine de către compania turcă.

Pentru 2016, Prestige Tours va opera chartere către destinații din Turcia și Grecia. La nivelul anului trecut, turoperatorul a transportat pe chartere peste 6.000 turiști, iar pentru 2016 sunt estimați 20.000 de turiști. De asemenea, Prestige Tours estimează o creștere de 6 ori a afacerilor pentru 2016, bazându-se pe numărul de locuri disponibile pe cursele charter.