Când Jim Simons a angajat fizicieni, matematicieni și informaticieni ca să înființeze un fond speculativ de investiții pe piața de capital, experții l-au luat în derâdere. Dar acești oameni aveau să ajungă să se numere printre cei mai bogați din lume, adunând munți de date și construind algoritmi care urmau să dezvăluie tiparele de evoluție ascunse în adâncurile piețelor globale.
Compania Renaissance, după cum a fost numită, și conducătorii ei au început curând să exercite influență și în afara lumii financiare. În timp ce Simons a devenit un personaj de primă importanță în domeniul cercetării științifice, în cel al educației și în cel al politicii liberale, lui Robert Mercer, directorul general al companiei, i s-a atribuit meritul pentru victoria în alegeri a președintelui Trump și pentru ajutorul dat Marii Britanii în direcția ieșirii din Uniunea Europeană.
Grație accesului fără precedent la Simons și la zeci dintre angajații lui, Gregory Zuckerman, un reporter de investigații cu state vechi la Wall Street Journal, face portretul unui Midas al epocii contemporane, care a remodelat piețele după chipul și asemănarea lui, dar care nu a reușit să prevadă impactul pe care succesul lui urma să-l aibă asupra propriei firme, asupra țării lui și asupra lumii întregi.