Grupul nipon Olympus, odată unul dintre cele mai mari branduri de aparate de fotografiat, renunţă la această afacere după 84 de ani şi o vinde firmei de private-equity Japan Industrial Partners (JIP).
Nu au fost date publicităţii detaliile financiare ale tranzacţiei, care ar urma să se finalizeze până la finele acestui an.
În 2014, Japan Industrial Partners a achiziţionat de la Sony brandul VAIO, cunoscut pentru gama de PC-uri, tablete şi smartphone-uri.
În pofida tuturor eforturilor companiei, „piaţa aparatelor fotografice digitale, extrem de dificilă”, nu mai este profitabilă. Apariţia telefoanelor mobile inteligente, care a dus la prăbuşirea pieţei aparatelor de fotografiat, este unul din factorii majori ai vânzării diviziei, se arată în comunicatul firmei din Japonia, care în ultimii trei ani a raportat pierderi.
În 1936, Olympus, care fabrica microscoape, a produs primul aparat foto, costul acestuia depăşind nivelul salariului lunar din Japonia. Compania a continuat să-şi dezvolte afacerea în deceniile următoare, devenind unul din liderii pieţei. În paralel, Olympus a continuat să fabrice microscoape şi echipamente medicale. AGERPRES