Investiția în educație este esențială pentru dezvoltarea profesională și personală, în special pentru a face față modificărilor constante și accelerate care caracterizează mediul de afaceri. Un exemplu elocvent în acest sens îl oferă Olguța Coza, absolventă a programului de MBA Româno-Francez INDE. Într-un interviu acordat platformei EventsMax.ro, Olguța povestit despre ceea ce numește „experiența ce a redefinit parcursul său în lumea afacerilor”. Programul MBA Româno-Francez INDE nu doar că a reprezentat oportunitatea de a dobândi cunoștințe avansate în domeniul afacerilor, dar i-a adus Olguței și o dublă certificare, din partea Academiei de Studii Economice București și a prestigioasei CNAM Paris (Conservatoire National des Arts et Métiers).

Întâlnirea cu excelența academică și profesională

În decursul celor doi ani de studii, programul MBA i-a oferit Olguței Coza acces la profesori de marcă din România și Franța. Acești mentori au ajutat-o să-și actualizeze cunoștințele teoretice și i-au furnizat perspective inovatoare asupra domeniului afacerilor. Dar învățarea nu a fost singurul aspect valoros al acestei experiențe. Interacțiunea cu colegii de studiu, cu background-uri diverse și experiențe variate, a creat un mediu de schimb de idei și de cunoștințe care a adus plus valoare în dezvoltarea sa profesională.

De ce să te înscrii la un program MBA?

În cadrul interviului pe care ni l-a acordat, Olguța a oferit câteva sfaturi celor care doresc să îmbrățișeze provocarea unui program MBA oferit de Bucharest Business School. Ea a subliniat că programul oferă o perspectivă holistică asupra activității unei companii, acoperind domenii precum strategie, marketing, finanțe, negociere și antreprenoriat.

„Am dobândit o imagine corectă, de ansamblu (360 de grade) asupra activității unei companii. Cunoștințele pe care le-am dobândit au putut fi aplicate imediat în cadrul companiei în care activam sau la înființarea uneia noi. În plus, abilitățile mele de leadership și comunicare s-au îmbunătățit considerabil.”

Provocările profesionale ale zilelor noastre

Într-un peisaj economic dominat de schimbări digitale și tehnologice, Olguța a evidențiat câteva dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat în ultimii ani. Una dintre ele este legată de procesul de digitalizare a activităților economice și implementarea sistemelor informatice integrate la nivelul companiei. Finanțarea investițiilor în tehnologie reprezintă o problemă de gestionat de către companie. Astfel, accesul la fonduri europene, prin programul PNRR din domeniul digitalizării, poate reprezenta o soluție.”, este de părere Olguța Coza.

Managementul capitalului uman a devenit o provocare majoră în era digitală. Stabilirea obiectivelor, dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților, atragerea și retenția resurselor valoroase, precum și gestionarea costurilor crescute au devenit aspecte esențiale în succesul oricărei organizații.

Concluzie: educația este cheia transformării

Povestea Olguței Coza, absolventă a programului MBA Româno-Francez INDE, oferit de Bucharest Business School, ilustrează puterea educației în modelarea carierei profesionale și în abordarea provocărilor contemporane. Transformarea prin învățare și adaptare devine esențială într-o lume în continuă schimbare, iar acest program a demonstrat cum cunoștințele dobândite și perspectiva internațională pot deschide noi orizonturi în cariera fiecăruia.