Oferta BCR pentru clienţii cu credite ipotecare: rate reduse cu 20%

bcrBanca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor cu credite imobiliare şi celor cu garanţie ipotecară posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună, echivalentă cu media pieţei în acest moment, respectiv 4,95% pe an, precum şi posibilitatea de a avea, timp de cinci ani, dobândă fixă. Ulterior, dobânda va fi calculată după formula EURIBOR + 3%, potrivit unui comunicat al băncii. Pentru creditele de consum cu ipotecă, dobânda este mai mare cu 1%.

“Echilibrul între rezultatele financiare şi relaţia cu clienţii este starea de normalitate spre care ne îndreptăm. (…) Am început prin a ne asculta mai bine clienţii şi am creat o unitate specială dedicată îmbunătăţirii experienţei clienţilor. Am lucrat în permanenţă la îmbunătăţirea cunoştinţelor de educaţie financiară a clienţilor noştri şi am încununat aceste eforturi cu lansarea unui ghid de creditare responsabila, pe care l-am făcut în parteneriat cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare şi pe care l-am distribuit astăzi în câteva sute de mii de exemplare”, a declarat vicepreşedintele Retail&Private Banking, BCR, Dana Demetrian.

Pentru clienţii BCR, pe lângă reducerea de peste 20% a ratei lunare de plată, banca oferă un flux rapid de aprobare, cu documentaţie simplificată, într-un singur drum la bancă, comisioane zero şi asigurarea de viaţă gratuită pe întreaga durată a creditului.

“Mai facem un pas, probabil cel mai important în relaţia cu clienţii noştri de până acum, şi le oferim, proactiv, celor care au arătat bună-credinţă şi interesul pentru un parteneriat pe termen lung cu banca, plătindu-şi ratele la timp, posibilitatea de a beneficia de rate reduse cu până la 30%, cu o singură vizită la bancă, fără o analiză suplimentară a veniturilor sau a garanţiilor”, a încheiat Dana Demetrian.

Pentru a beneficia de această ofertă, clienţii BCR cu credite ipotecare sau garantate cu ipotecă trebuie să se adreseze băncii prin call center sau la unităţile bancare, la consilierii specializaţi.

Pentru scurtarea timpului de aprobare, banca a contractat notari publici, care vor fi disponibili în unităţile băncii pentru a facilita semnarea tuturor documentelor necesare. Oferta băncii include şi o asigurare de viaţă gratuită pe perioada de derulare a creditului.

Banca oferă următorul exemplu, în care un client are un credit de 51.250 de euro din noiembrie 2007, pe 30 de ani. Clientul mai are de plătit 269 de rate. Rata actuală a dobânzii este de 10,10%. În prezent, acesta plăteşte 403 de euro pe lună. După acceptarea noii oferte a BCR (4,95%), acesta va plăti 264,5 euro pe lună. AGERPRES