Beneficiile flexibile sunt acele beneficii pe care un angajat le primește în afară salariului standard. Atunci când oferi angajaților tăi planuri de beneficii flexibile, oferi un set de beneficii din care fiecare angajat poate alege (de exemplu: asigurări de sănătate, planuri de pensie, vouchere de discount la diverse magazine).

Beneficiile flexibile au devenit extrem de populare atât la angajatori, cât și la angajați, întrucât ele ajută la crearea unui plan personalizat de beneficii, care se potrivește stilului de viață și preferințelor fiecărui angajat.

Iată câteva dintre avantajele oferirii de beneficii flexibile angajaților tăi:

  • oferi angajaților o varietate de opțiuni pentru a crea planuri de beneficii flexibile personalizate;
  • atragi și păstrezi talentele de top din industria ta;
  • permiți angajaților să aleagă beneficiile pe care le apreciază cel mai mult, ceea ce este important pentru retenția angajaților;
  • îmbunătățești cultura organizațională a companiei;
  • crești productivitatea.

Platforma Up MultiBeneficii, dezvoltată de Up România, oferă angajaţilor români flexibilitatea de a-și alege beneficiile extrasalariale de care vor să dispună, în baza unui buget alocat de angajator. Platforma oferă o multitudine de produse și servicii, cum ar fi carduri de masă, carduri şi vouchere cadou, carduri culturale, carduri de vacanţă, abonamente medicale, vouchere de carburant, pensii private, abonamente la săli de sport, spa&wellness și multe altele. De asemenea, angajații au posibilitatea de a-și folosi bugetul pentru donații către cauzele pe care vor să le sprijine.

Platforma funcţionează asemenea unui magazin online, din care angajaţii îşi pot selecta beneficiile dorite, le pot adăuga în coș și comanda, în funcţie de bugetul alocat de către angajator, lunar sau anual.

În plus, Up MultiBeneficii oferă posibilitatea accesării unor oferte speciale, negociate cu partenerii Up România în mod exclusiv, din sectoare precum: sănătate, nutriție, transport, energie, finanţe şi asigurări, marketing, cursuri, IT&C, retail.

Exemple de beneficii care vor fi adăugate pe platforma Up MultiBeneficii: posibilitatea de plată a facturilor la utilități pentru angajații care lucrează în regim de telemuncă și carduri prepaid de carburant pentru persoane fizice.

Un factor important care a rezultat în urma unui studiu calitativ realizat cu clienții platformei Up MultiBeneficii este acela că suportul, promptitudinea și flexibilitatea consultanților contează foarte mult în experiența cu această platformă. Astfel, utilizatorii platformei primesc rapid răspunsuri la întrebările lor, primesc asistență atât în implementare, cât și în utilizare și au parte de servicii personalizate, la cerere.

Alegerea beneficiilor poate varia foarte mult de la un angajat la altul. Oferirea unui pachet flexibil de beneficii este cea mai bună modalitate de a te asigura că angajații tăi primesc beneficiile care contează pentru ei.

De asemenea, oferirea libertății de a alege angajaților tăi, îi face pe aceștia să se simtă mai implicați și este mult mai probabil că ei să aleagă să rămână în companie.

Viitorul beneficiilor e flexibilitatea, iar avantajele moderne ale platformei de beneficii flexibile te aduc mai aproape de angajații tăi.