BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, a debutat pe 28 iulie, cu primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.

În valoare de peste 3,3 milioane de euro, obligaţiunile se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al bursei sub simbolul bursier JOBS26E.

Fondurile atrase de la investitorii din piaţa de capital vor susţine dezvoltarea companiei, prin atragerea de profesionişti în echipă, promovarea şi dezvoltarea platformei şi a soluţiilor tehnologice dezvoltate in-house. Fondurile vor putea fi folosite inclusiv pentru investiţii în companii din domeniul serviciilor online (fintech, marketplace).

„Resursele pieţei de capital vor ajunge, încă o dată, în mod direct în economie, prin dezvoltarea BestJobs, şi indirect în vieţile a milioane de români – angajatori, angajaţi sau viitori angajaţi, utilizatori ai platformei BestJobs – care vor beneficia de pe urma investiţiilor cu fondurile atrase de la investitori”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Listarea obligaţiunilor vine după derularea, în perioada 6 – 17 mai 2021, a unui plasament privat de obligaţiuni, prin care compania a emis 6.742 de obligaţiuni corporative denominate în euro, cu o valoare nominală de 500 euro. Obligaţiunile au o dobândă anuală de 5,8% şi data scadenţei la 20 mai 2026. În cadrul plasamentului au subscris 106 de investitori, dintre care 14 investitori calificaţi şi 92 de investitori de retail. Compania a atras 3.371.000 euro de la investitorii din piaţa de capital. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„La BestJobs dezvoltăm constant noi tehnologii şi solutii în recrutare pentru dezvoltarea profesională. Continuăm să construim şi acum, chiar accelerăm”, a declarat Călin Fusu, director general BestJobs.

Compania a raportat, în anul 2020, o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, în scădere cu 30,2% comparativ cu 2019, iar alte venituri din exploatare au fost de 140.896 lei. Profitul net al companiei in 2020 a fost de 2,1 milioane de lei, în scădere faţă de 2019 când compania a raportat un profit net de 7,8 milioane de lei. În primul trimestru din 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 6,68 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei. Pentru finalul anului curent, BestJobs prognozează o cifră de afaceri de 39,2 milioane de lei şi un profit net de 8,9 milioane de lei. La sfârşitul anului trecut, compania avea 33 de angajaţi, în scădere faţă de 2019 când avea 50 de angajaţi.

Acţionarul principal al BestJobs este Neogen S.A cu 99,9988% din acţiuni. Neogen este la rândul său deţinută majoritar de Călin Fusu, cu 67%. AGERPRES/