Dezvoltatorul imobiliar Oasis Retail Development & Consulting, deţinut de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, a contract o finanţare de aproximativ 9 mil. euro de la OTP Bank pentru construcţia unui parc de retail în zona de nord a oraşului Sibiu, care va avea la final o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi.

Prima etapă de dezvoltare a proiectului va avea un spaţiu comercial închiriabil de 9.000 metri pătraţi, repartizat în 11 unităţi de retail, iar finanţarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiţia totală. Predarea spaţiilor către viitorii chiriaşi se va produce în august 2021, iar deschiderea oficială va avea loc în octombrie 2021, arată datele companiei.

Oasis Group, una dintre cele mai active companii locale din sectorul dezvoltării şi gestionării proprietăţilor de retail, implementează în zona comercială de nord a oraşului Sibiu, lângă ieşirea pe autostradă, un concept de shopping care va avea ca ancore retailerii Hornbach, Kaufland, un magazin de jucării şi produse de uz casnic şi două magazine de mobilă, care vor fi realizate până la finalul anului 2022.

În următoarea fază de dezvoltare vor fi realizate mai multe magazine de retail, care completează mixul celor existente, dar şi spaţii de servicii şi mai multe restaurante. Întregul proiect Prima Shopping Center Sibiu va avea la finalizare o suprafaţă totală de 60.000 mp şi va fi unul dintre cele mai mari proiecte de tip retail parc din vestul ţării.