O nouă stațiune turistică prinde contur în județul Vâlcea: Ursu-Ursuleţul

Varful RomaniPrimii proprietari ai viitoarelor pensiuni din noua staţiune Ursu-Ursuleţul din Vaideni sunt doljeni, a declarat edilul localităţii, Daniel Băluţa, aceştia fiind cei care au licitat primele din cele 500 de loturi amenajate pe vârful Ursu.

“După ce am actualizat PUZ-ul staţiunii Ursu-Ursuleţul şi au fost definitivate loturile pe care se vor construi pensiuni, am avut şi primii ofertanţi. Pot spune că primii zece sunt din Craiova, cei care urmează a fi cu siguranţă primii proprietari de pensiuni din noua staţiune. Evident că aşteptăm ca numărul acestora să crească. Între timp, primăria Vaideeni este preocupată de identificarea traseului optim din cele patru care sunt în prezent pentru a ajunge sus. Şi implicit aducerea electricităţii. Aici vom colabora cu administraţia din Horezu, pe teritoriul căruia se află deja staţiunea Vârful lui Romani, staţiune cu care Ursu-Ursuleţul se învecinează”, a precizat primarul Băluţă.

O a doua staţiune la cota 1.500 de metri, Ursu-Ursuleţul, va apărea în Munţii Căpăţânii, în judeţul Vâlcea, chiar în vecinătatea staţiunii Vârful Romani, primăria Vaideeni aprobând săptămâna trecută PUZ-ul pentru această zonă. “Va fi şi mai frumoasă decât Vârful Romani, cu care se va învecina. Potrivit PUZ, aprobat chiar azi (miercuri n.r), vor fi amenajate două pârtii de dimensiuni reduse şi una care porneşte chiar de la 2.124 de metri, din vârful Ursu. În acest momentul, suntem în faza de licitare a loturilor create în urma PUZ-lui. Suntem în vecinătate, chiar la hotarul cu staţiunea Vârful Romani, a oraşului Horezu, iar mânăstirea de la Vârful Romani, de la cota 1.650 de metri, este chiar pe hotarul cu staţiunea Ursul-Ursuleţul. Acest grup de staţiuni montane va rivaliza cu orice staţiune din ţară”, a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

Totodată, prin acest proiect se încearcă realizarea legăturii dintre şoseaua Transalpina şi această zonă, pentru viitor deschizându-se perspectivele pentru cel mai mare domeniu schiabil din Parâng.

În prezent, în Munţii Căpăţânii se află în construcţie staţiunea Vârful Romani care aparţine de Horezu, staţiunea fiind ridicată în jurul unei mănăstiri, la cota 1.650. Din cele peste 100 de pensiuni prevăzute în zonă, 40 sunt deja funcţionale în regim turistic. AGERPRES