O nouă fabrică de biciclete se va deschide în Timişoara, iar producţia ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, fiind înfiinţate 300 de locuri de muncă, a anunţat primarul oraşului, Dominic Fritz.

Edilul a scris, pe contul său de Facebook, că investiţia aparţine producătorului de biciclete Corratec, care dă „un semnal puternic” că a ales Timişoara pentru extinderea operaţiunilor pe care le are în Europa.

„M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe oraşe din Europa. Le-am spus despre transformarea oraşului ca hub de producţie şi dezvoltare în domeniul velo şi mobilitate verde, despre calitatea vieţii la Timişoara şi proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timişorenilor, despre deschiderea administraţiei către firme care vor să investească pe termen lung în potenţialul Timişoarei”, a afirmat primarul.

Conform lui Dominic Fritz, compania germană a cumpărat fabrica Kathrein din Timişoara şi estimează că în primăvara anului 2022 va începe producţia de biciclete.

„În cifre, investiţia înseamnă 300.000 biciclete (inclusiv electrice) şi în primii doi ani 300 de noi locuri de muncă”, a mai spus primarul oraşului Timişoara. AGERPRES