La începutul acestei luni, în cadrul adunării generale a asociației, membrii IAA Young Professionals România au votat un nou board pentru a conduce asociația în următorii 2 ani. Noul board ales este format din: Iulia Niculae (Federația Română de Fotbal) – Președinte, George Toma (Bergenbier) – VP & Director parteneriate strategice, Ivona Băbărelu (Clever Tech) – Director proiecte, Radu Rotaru (Geometry Global) – Director Marketing & Comunicare și Alexis Muscă (CINETic) – Director HR.

“IAA Young Professionals a devenit un adevărat formator de talente pentru tinerii pasionați de comunicare și marketing, oferind posibilități diverse de educare și perfecționare pentru membrii săi, dar și oportunitatea de a realiza proiecte îndrăznețe, cu rezultate notabile la nivel de industrie. După 3 ani de mandat, în care am reușit să devenim cea mai de succes filiala YP la nivel global, a venit momentul să predau ștafeta și mă bucur că pot lasa conducerea asociației pe mâini bune. Noul board este format din membri valoroși și am toată încrederea că vor duce și mai departe brandul IAA Young Professionals”, menționează Ioana Sigarteu, ex-Președinte IAA Young Professionals.

IAA YP va continua proiectele devenite deja tradiție pentru tinerii din industria de marcomm (CompetițIAA – concurs de marketing și comunicare; Serile YP- dezbatere și workshopuri; GalerIAA – evenimente dedicate pasiunilor creative; etc.), iar noile arii de dezvoltare ale IAA YP vor avea ca obiectiv creșterea, în mod susținut, a membrilor din asociație și explorarea beneficiilor componentei internaționale.

“Mă bucură şi mă onorează încrederea oferită de membrii asociaţiei. După 8 ani ca membru în IAA YP, din care 3 ani ca Vice-preşedinte & Director parteneriate strategice, preiau acest rol cu toată responsabilitatea şi implicarea pe care le presupune. Consider că dezvoltarea relaţiilor pe care IAA YP România le are cu celelalte IAA YP Chaptere merită o atenţie deosebită, pentru a inspira, a invăţa şi a împărtăşi bune practici prin schimburi de experienţă cu celelalte ţări. Aşadar, aceasta va fi una dintre direcţiile cheie pentru noi în următoarea perioadă”, declară Iulia Niculae – Preşedinte IAA YP România.

Un alt obiectiv strategic al noului board va fi dezvoltarea membrilor din IAA YP, mai ales că multe agenţii sau clienţi recrutează din cadrul membrilor asociaţiei. Prima decizie în acest sens este înfiinţarea poziţiei de Director HR în noul board, urmând ca echipa de conducere să lucreze la planul de implementare ce include programe personalizate de dezvoltare profesională, facilitarea accesului la traininguri şi workshopuri, sesiuni de mentorat, etc.

IAA Young Professionals este un program al International Advertising Association ce reuneşte tineri profesionişti sau studenţi în ultimii ani de studiu universitar, atraşi de pasiunea comună pentru domeniul marketingului şi al comunicării. La nivel internațional, asociația are peste 1000 de membri din 15 țări. În România, asociația s-a lansat în 2007 și în prezent numără peste 70 membri activi. În 2009, s-a format și o filială locală – IAA Young Professionals Cluj – reunind tineri profesionişti din marcomm-ul clujean.