O companie din China anunță investiții uriașe în Băile Govora

baile-govoraO clinică de acupunctură şi un spital de recuperare cardio-vasculară, un hotel de 5 stele şi un sat de vacanţă sunt investiţiile pe care un concern din China îşi propune să le realizeze pe suprafaţa de 20 de hectare de teren concesionată în Băile Govora. Licitaţia internaţională câştigată de concernul din China a avut loc marţi şi, conform primarului oraşului Govora, Mihai Mateescu, este punctul de plecare pentru realizarea “unui al doilea oraş Băile Govora”.

“Vom avea un al doilea oraş Băile Govora. A fost cea mai importantă licitaţie din ultimii 26 de ani, licitaţia care înseamnă kilometrul 0 în turism, în economie. Govora se deschide azi după ce proiectul companiei Zhong Hua CTM Holding SRL a fost declarat câştigător din cele 4 oferte. La Curături vom avea, deci, un spital de recuperare cardio-respirator îmbinat cu acupunctura chinezească, un hotel de 5 stele cu 7 etaje, un heliport şi un număr de 50 – 60 de vile de vacanţă de închiriat pe termen lung şi scurt. Azi s-a scris istorie în Băile Govora”, a declarat primarul oraşului Govora, Mihai Mateescu.

Primăria din Băile Govora va asigura infrastructura de apă, canal, gaz şi curent pentru noul cartier dar şi asfaltarea străzilor, a menţionat edilul govorean. “La rugămintea partenerilor chinezi, în toamnă, la Băile Govora, va funcţiona o şcoală postliceală sanitară. Noile locuri de muncă vor fi între 800 şi 1.200”, a completat Mateescu.

Băile Govora este o staţiune aflată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, cunoscută pentru tratarea bolilor respiratorii. AGERPRES