Prima aeronavă de tip Airbus A320 a companiei HiSky a aterizat pe 6 noiembrie pe Aeroportul Internaţional Iaşi, acesta devenind baza companiei aeriene din Republica Moldova.

Directorul HiSky, Iulian Scorpan, a declarat că Iaşiul a devenit hubul companiei, ceea ce îi va determina pe locuitorii din regiune să călătorească mai mult. „Am ales Iaşiul pentru că este printre oraşele cu cele mai active procese de dezvoltare, un oraş al mişcării continue, al turismului, al businessului, un centru academic internaţional şi nu în ultimul rând un oraş drag nouă, în care ne simţim acasă. HiSky are în spate o echipă cu mulţi ani de experienţă în aviaţie, care a urmat cursurile şcolii de aviaţie româneşti şi care a activat de-a lungul timpului la boardul diferitelor companii aeriene. Venim cu o altă abordare în ceea ce-i priveşte pe pasagerii noştri, siguranţa, confortul şi aşteptările lor fiind prioritare pentru noi”, a subliniat comandantul Iulian Scorpan.

El a anunţat că această companie aeriană moldovenească va lansa trei curse regulate, două dintre acestea reprezentând destinaţii noi pentru Iaşi: Dublin – un oraş în care există o comunitate mare de români şi Frankfurt – zonă de conexiune cu alte destinaţii mai îndepărtate. A treia cursă operată de HiSky este Londra. În ceea ce priveşte preţurile, compania HiSky îmbină principiile low-cost cu o gamă de servicii adiţionale pentru care pasagerii vor putea opta contra cost. Lansarea zborurilor este planificată pentru finalul acestui an, data de punere a biletelor în vânzare şi orarul de zbor urmând să fie comunicate ulterior. AGERPRES