NUMERE RELEVANTE. Cine a devenit cel mai bine plătit tenisman din istorie și câte mașini Tesla Model 3 au fost comandate în primele zile după lansare

98,2 milioane de dolari. Jucătorul de tenis Novak Djokovic s-a impus în turneul de la Miami, după ce a trecut în finală de japonezul Kei Nishikori, numărul 6 ATP). După ce a primit cecul de 1,02 milioane de dolari, sârbul Djokovic a devenit jucătorul cu cei mai mulţi bani câştigaţi în istoria tenisului, 98,2 milioane de dolari, faţă de cele 97,9 milioane care i-au intrat până acum în conturi elvețianului Roger Federer.

74,5 ani. Speranța medie de viață în Japonia este de 74,5 ani. Australienii trăiesc în medie 73,2 ani, în timp ce în Sierra Leone speranța medie de viață este de numai 25,9 ani.

30%. Mai mult de 30% dintre americani sunt influențați mai degrabă de un blogger, care nu este neapărat celebru, decât de o celebritate, arată un studiu desfășurat pe 14.000 de subiecți americani adulți. Un procent de 70% dintre subiecții între 18 și 34 de ani spun că sunt influențați într-o mai mare măsură de un blogger decât de o vedetă.

276.000. Precomenzile pentru noul sedan Model 3 Tesla au ajuns în doar trei zile de la lansarea conceptului la 276.000, chiar dacă acest automobil care va intra în producție abia în 2017, a anunțat șeful și fondatorul producătorului american de automobile electrice, Elon Musk.

15 milioane de lire sterline. Antonio Conte, selecționerul naţionalei de fotbal a Italiei, a finalizat acordul cu clubul londonez Chelsea, ce va intra în vigoare imediat după finalul Campionatului European din vară. Tehnicianul italian va semna cu gruparea de pe „Stamford Bridge” un contract valabil pe trei sezoane, urmând să încaseze în această perioadă un salariu total de 15 milioane de lire sterline.

500 de milioane de euro. Emiratul Qatarului a depus o ofertă de 500 de milioane de euro pentru casa de modă Balmain, care îşi caută cumpărător la un an după moartea fostului său patron Alain Hivelin, informează cotidianul “Les Echos”.

253 de miliarde de euro. Comisia Europeană a estimat că ar fi nevoie de investiții de 253 de miliarde de euro pentru închiderea tuturor centralelor nucleare din Uniunea Europeană și managementul deșeurilor nucleare până în anul 2050.

300 de milioane de euro. Filiala concernului german Daimler în România, Star Transmission, a inaugurat la Sebeș producția cutiilor de viteză 9G Tronic din cadrul Star Assembly. Este o nouă etapă a investiției de peste 300 de milioane de euro derulate de concernul Daimler în România pentru extinderea producției de cutii de viteză automate de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Benz. Acest proiect a generat, până în prezent, peste 500 de locuri de muncă.