NUMERE RELEVANTE. Ce venit mediu au românii care investesc la bursă şi cum stăm cu şomajul

50.000 de euro. Veniturile anuale ale românilor care investesc pe burse sunt de aproximativ 50.000 de euro, ceea ce înseamnă că mulți dintre cei care câștigă peste 4.000 de euro net lunar în România se gândesc la investiții, se arată într-un studiu Saxo Bank. Investitorii români dispun de lichidități de aproximativ 50.000 — 100.000 de euro pe care îi pot investi oricând, în funcție de oportunități.

1,5 milioane de pasageri. Autoritățile aeronautice braziliene au prezentat planul prin care se pregătesc să întâmpine 1,5 milioane de pasageri pe aeroporturi, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 și 21 august. Operațiunea Aeriană pentru Rio 2016, așa cum este denumită, va permite autorităților aeronautice să se ocupe zilnic de până la 90.000 de pasageri și 1.000 de aeronave, comerciale și oficiale.

1/125. Un e-mail din 125 are conținut malware și aproximativ 1.749 de atacuri web au fost blocate zilnic, în primele două luni din anul 2016, conform unui raport realizat de compania Symantec. În ceea ce privește social media, înșelătoriile distribuite manual au continuat să fie cele mai frecvente, reprezentând aproape 56% din toate atacurile din social media.

5 milioane de euro. Brussels Airlines înregistrează costuri zilnice de până la cinci milioane de euro (5,6 milioane de dolari), din cauza închiderii principalul său hub din capitala Belgiei, în urma atacurilor teroriste de săptămâna trecută. Bruxelles-Zaventem, cel mai mare aeroport din Belgia, pe unde trec peste 23 de milioane de pasageri anual, rămâne închis până la noi dispoziții, forțând companiile aeriene să modifice rutele spre alte aeroporturi regionale sau spre țările vecine, mai ales Olanda și Germania.

+4.5%. România a înregistrat o creștere anuală de 4,5% a indicatorului privind produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, însă, în 2014, acesta reprezenta doar 30% din media Uniunii Europene, se arată în ediția a doua a Raportului de Competitivitate, lansat de Camera de Comerț Americană în România (AmCham România).

6,6%. Rata șomajului a fost de 6,6% în trimestrul IV 2015, în creștere cu 6,5% față de trimestrul anterior, cel mai ridicat nivel al șomajului, 21,8%, fiind înregistrat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Național de Statistică.