NUMERE RELEVANTE. Câţi români fac cumpărături pe internet şi câţi followeri are “Regina Instagramului”

2,7 milioane de români. Anul trecut, circa 2,7 milioane de români şi-au făcut cel puţin o dată cumpărăturile pe internet, cheltuind 1,4 mld. euro, cu aproximativ 30% mai mult decât în 2014. Aproape 40% dintre clienţi s-au orientat către haine şi pantofi, următoarele cele mai căutate produse fiind electronicele, electrocasnicele şi apoi cosmeticele şi produsele de parfumerie. Din totalul celor 1,4 mld. euro cheltuite de români în online, către achiziţiile de modă merg peste 10% din total.

7,5 milioane de euro. Un studiu al Facultății de Business din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” evaluează la 7,5 milioane de euro impactul Festivalului de Film Transilvania (TIFF) asupra economiei locale. Autorii studiului au analizat fondurile investite în economia locală pentru organizarea festivalului, taxele și impozitele locale generate de activitățile în directă legătură cu acesta, dar și banii cheltuiți de participanți.

40 milioane de dolari. Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe a înregistrat un venit operaţional net de peste 40 mil. euro în 2015 de pe urma proprietăţilor sale din România, ceea ce înseamnă o creştere de 8% faţă de anul anterior. Compania a anunţat că va începe în acest an construcţia unui mall la Braşov.

Un milion de dolari. Hanan Al Hroub, profesoară palestininană în ciclul primar, care a crescut într-o tabără de refugiaţi în ţara natală, a câştigat premiul Global Teacher Prize, în valoare de un milion de dolari,decernat pentru “o contribuţie excepţională” în profesia sa. Premiul pentru “cel mai bun profesor din lume” din anul 2016, a fost decernat în cadrul galei Global Teacher Prize, care a avut loc în Dubai.

10 miliarde de euro. Germania intenționează să înființeze un fond cu o valoare de 10 miliarde euro pentru a încuraja investițiile în conexiunile de Internet mai rapide în zonele rurale până în 2025, a anunțat luni Ministerul german al Economiei.

664 de milioane de euro. Pescuitul ilegal de ton în Oceanul Pacific reprezintă până la 740 de milioane de dolari (664 de milioane de euro) pe an, se arată într-un studiu realizat de Agenția forumului de pescuit (FFA) – organism cu sediul în Honiara, Insulele Solomon -, care ajută 17 state din Pacific să desfășoare un pescuit durabil.

81 de milioane de dolari. Guvernatorul Băncii centrale din Bangladesh, Atiur Rahman, a demisionat din funcție, după ce hackerii au sustras 81 de milioane de dolari din contul pe care Banca centrală din Bangladesh îl avea deschis la Rezerva Federală din New York.

2.500 de locuri de muncă. Producătorul american de cosmetice Avon Products Inc a anunțat că va desființa 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial și va transfera sediul companiei în Marea Britanie, în conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor.

Cu 69,4 milioane de followeri, cântăreața și actriță americană Selena Gomez este persoana cea mai urmărită pe rețeaua de socializare Instagram, depășind astfel recordul prietenei sale Taylor Swift, tot cântăreață, și al fostului său iubit Justin Bieber.