NUMERE RELEVANTE. Câți bani lăsăm într-un an la poștă și cât concediu paternal primim dacă mergem la cursul de puericultură

87 de lei. Românii cheltuie în medie 87 de lei pe an pentru servicii poştale, cu o medie de 106 lei în oraşe, în timp ce companiile alocă anual 3.400 lei pentru aceleaşi servicii, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

un miliard de euro. Lanţul francez de hipermarketuri Auchan a terminat anul 2015 cu afaceri de 4,44 mld. lei (1 mld. euro) şi intră astfel în clubul select al companiilor locale cu afaceri ce depăşesc acest prag. În retailul alimentar local doar alte două reţele au afaceri peste acest prag, lanţul de hipermarketuri Kaufland şi grupul francez Carrefour.

40 de echipe. Noul președinte al Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, s-a pronunțat în favoarea măririi numărului de echipe participante la Cupa Mondială, de la 32, câte sunt autorizate în prezent la turneul final, la 40 începând cu ediția 2026.

40 milioane de euro. Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa apelor minerale, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 40 milioane de euro, cu 18% mai mult decât în 2014, iar valoarea de piaţă a companiei a avansat cu 12% , a anunţat Grupul Maspex Wadowice din Polonia, noul proprietar al producătorului român.

15 zile. Plenul Senatului a adoptat, pe 29 martie propunerea legislativă semnată de doi senatori şi un deputat PNL, care prevede mărirea concediului paternal la 15 zile lucrătoare, dacă taţii au urmat cu curs de puericultură, faţă de 5 zile cât sunt acordate în momentul de faţă.

30 de milioane de dolari. Fostul fotbalist brazilian Pele a dat în judecată compania Samsung şi cere daune de 30 de milioane de dolari, pentru o reclamă apărută în octombrie 2015 în publicaţia New York Times. Deşi în reclamă nu este menţionat Pele, apare o imagine a unei persoane care îi seamănă acestuia şi o mică fotografie a unui jucător făcând o schemă de joc folosită de brazilian, se arată în plângerea depusă la tribunalul din Chicago. Pele şi Samsung au negociat pentru folosirea imaginii fostului jucător de către firma sud-coreeană, însă discuţiile au fost sistate în 2013.

2/3. Aproape două treimi dintre americani cred că tortura poate fi justificată pentru a obține informații de la presupuși teroriști, potrivit unui sondaj, un nivel de sprijin similar celui constatat în țări precum Nigeria, unde atacurile comise de către militanți sunt ceva obișnuit

un miliard de euro. Postul NBC a vândut advertiserilor americani spaţiu publicitar de un miliard de dolari pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Reţeaua de televiziune dispune în acest an de posibilitatea de a difuza în direct şi în prime time pentru publicul din Statele Unite unele dintre cele mai populare competiţii sportive din Brazilia.

800 de sportivi. Şeful Secţiei de boli cardio-vasculare, renale şi metabolice din cadrul Spitalului european Georges Pompidou, Xavier Jouven, spune că în fiecare an, în Franţa, în jur de 800 de sportivi sunt victime ale morţii subite din cauza unor probleme cardiace, existând posibilitatea ca unora să nu le fie depistate din timp afecţiunile, în timp ce alţii îşi cunosc problemele dar îşi asumă riscul.