NUMERE RELEVANTE. Cât a crescut piața asigurărilor de sănătate în ultimii ani și câți bani aduc autoarei cărțile din seria “Harry Potter”

300%. Piaţa locală de asigurări de sănătate a crescut de trei ori din 2008 încoace, încasările companiilor ajungând la peste 100 mil. lei (24 mil. euro) anul trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Faţă de 2014, vânzările de asigurări de sănătate au urcat anul trecut cu o treime.

10 milioane de euro. Cea de-a doua fază a Coresi Shopping Resort din Brașov, o investiţie de 10 milioane de euro a grupului Immochan, divizia imobiliară a francezilor de la Auchan, se va deschide treptat în următoarele şase luni, primele deschideri fiind programate la sfârşitul acestei luni. Cei 13.500 de metri pătraţi ai Coresi Street vor fi împărţiţi în trei clădiri.

7,5 miliarde de lire sterline. J. K. Rowling, autoarea seriei “Harry Potter”, a obținut până în prezent un profit de 7.5 miliarde de lire sterline de pe urma francizei de succes, deși au trecut zece ani de la lansarea ultimului volum din saga despre băiatul vrăjitor.

40.000 de euro. Tabloul “Bluză albastră” semnat de Nicolae Tonitza este vedeta licitaţiei de primăvară organizată de Artmark pe 24 martie în Capitală, fiind pus în vânzare la preţul estimativ de 20.000-40.000 de euro. Între lucrările estimate la sume ridicate se numără şi “Regele nebun” şi “Spaniolă (Emilia)” de Corneliu Baba, la 15.000-25.000 de euro.

89,7 miliarde de euro. Datoria externă a României, care include atât împrumuturile statului din străinătate, cât şi datoriile entităţilor private, a scăzut în prima lună din acest an cu 1,2 miliarde euro, sau 1,3%, comparativ cu finalul anului trecut, până la 89,7 miliarde de euro, nivel minim al ultimilor cinci ani şi trei luni.

3,25 miliarde de euro. Investitori instituționali importanți ai Volkswagen AG au cerut grupului german despăgubiri de 3,25 miliarde de euro pentru modul în care a gestionat scandalul emisiilor, care până acum a dus la scăderea prețului la acțiuni cu aproximativ o treime.

Un milion de selfie-uri sunt postate zilnic în reţelele sociale de tineri cu vârste între 18 şi 24 de ani. 48% dintre ele apar pe Facebook.