A fost odată ca niciodată un clan de suricate ce trăia în Kalahari, o regiune din sudul Africii. După ani de creștere constantă, seceta a redus drastic resursele clanului, iar atacurile mortale ale vulturilor s-au înmulțit. Pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc, armonia clanului se destramă. Echipa de conducere se ceartă cu privire la posibilele soluții, iar sugestiile din partea lucrătorilor din prima linie primesc un răspuns demoralizant: „Nu așa procedăm noi aici!”.
Prin urmare, Nadia, o suricată inteligentă și aventuroasă, pleacă în căutarea unor idei noi, care să ajute clanul din care face parte și ea, aflat în dificultate. Descoperă un grup mult mai mic, care acționează foarte diferit, cu mult mai multă agilitate și muncă în echipă. Aceste suricate au dezvoltat soluții inovatoare pentru a găsi hrană și a scăpa de vulturi. Dar nu totul în acest mic clan este așa perfect cum pare la prima vedere. Poate Nadia să-și dea seama cum să găsească modalitatea în care să combine ce e mai bun în ambele lumi – un clan mare, disciplinat, bine administrat și un clan mic, informal, provocator – înainte de a fi prea târziu?
Această carte distilează deceniile de experiență și studiile premiate ale lui John P. Kotter pentru a dezvălui de ce organizațiile cresc și decad și cum pot crește din nou când se confruntă cu dificultăți.
„John Kotter o face din nou. Folosirea metaforei îi ajută pe cititori să înțeleagă cerința fundamentală pentru a avea o organizație performantă: să pună inimile și mințile membrilor echipei în folosul unei cauze convingătoare. Leadershipul permite acest lucru și descătușează un enorm potențial creativ”. (Leigh Morgan, COO, Fundația Bill și Melinda Gates)
Puteți comanda voluimul „Nu așa procedăm noi aici!”, de Holger Rathgeber și John P. Kotter, la prețul de 45 de lei, aici