volvo-xc90-euro-ncap-1mNoul Volvo XC90 a obținut punctajul maxim de cinci stele în cadrul testelor Euro NCAP și punctaje de top în toate categoriile de testare.

Volvo XC90, echipat în standard cu sistemele de siguranță City Safety, s-a remarcat în cadrul testelor Euro NCAP ca fiind primul automobil din lume care obține punctaj de 100% în categoria sistemelor de asistență. Punctajul maxim a fost obținut în testele de frânare autonomă (Autonomus Emergency Braking) atât în mediul urban, cât și în mediul inter-urban.

„Acest rezultat este dovada clară că, odată cu noul XC90, am reușit să construim una dintre cele mai sigure mașini din lume. De fapt, am obținut procentaj de 100% în categoria sistemelor de asistență. Privită în comparație cu restul industriei auto, compania Volvo Cars rămâne lider în domeniul siguranței rutiere, cu mult în fața competitorilor direcți. Acest lucru se datorează dotărilor de siguranță pe care le oferim în echiparea standard”, declară Dr. Peter Mertens, Vice-Președinte în cadrul Deparamentului de Dezvoltare și Cercetare al Volvo Car Group.

Volvo XC90 a obținut procentajul maxim, de 100%, în cadrul testelor privind nivelul de echipare și eficienția echipamentelor de siguranță, devenind astfel primul model din lume care obține 100% în cadrul testelor de frânare autonomă, în mediul urban și inter-urban. În plus, Volvo XC90 este echipat cu funcții de protejare a pietonilor care încă nu au fost incluse în normele de testare Euro NCAP, acest aspect fiind o altă dovadă clară că producătorul suedez continuă să inoveze și să domine domeniul siguranței rutiere.

„Suntem primul producător auto care reușește să depășească criteriile Euro NCAP aplicabile în cazul testelor de frânare autonomă în mediul urban și inter-urban. City Safety, oferit în echiparea standard, este unul dintre cele mai avansate sisteme de prevenire a coliziunilor pe care îl poți găsi într-o mașină. Sistemul ia în calcul celelalte vehicule din trafic, pietonii și bicicliștii, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții”, declară Martin Magnusson, Iniginer-Șef în cadrul Volvo Car Group.