Noul Volvo XC60 vine cu trei sisteme noi de asistență a țoferului, pentru evitarea automată a pericolelor

Producătorul de maşini premium Volvo Cars a anunţat că noul SUV XC60 va avea trei funcţionalităţi noi de asistenţă a şoferului, menite să ţină pasagerii în afara pericolelor.

Noile funcţionalităţi de siguranţă sunt create pentru a oferi şoferilor asistenţă sau suport automat la viraj – la nevoie – pentru a-i ajuta să evite potenţialele coliziuni. Volvo crede că aceste noi funcţionalităţi vor transforma noul XC60 într-una dintre cele mai sigure maşini de pe şosea.

„Lucrăm cu sistemele de evitare a coliziunii de mulţi ani şi putem observa cât de eficiente sunt. Numai în Suedia am observat o scădere de aproximativ 45% a tamponărilor, datorită sistemului nostru de avertizare a pericolelor cu sistem de frânare automată. Cu XC60 suntem hotărâţi să facem pasul următor în reducerea accidentelor ce pot fi evitate cu un plus de asistenţă la virare”, spune Malin Ekholm, Senior Director, Volvo Cars’ Safety Centre.

City Safety a fost actualizat pentru XC60 pentru a include asistenţa la virare care intervine doar când frânarea automată nu ar fi suficientă pentru a evita coliziunea. În aceste situaţii, maşina va oferi asistenţă la frânare pentru a evita obstacolele din drum. City Safety ajută la evitarea coliziunii cu alte vehicule, pietoni şi animale mari. Asistenţa la virare este activă la viteze de 50-100 km/h.

Volvo Cars a adăugat şi sistemul numit Oncoming Lane Mitigation, care ajută şoferii să evite coliziunea cu vehiculele care se deplasează din sens opus. Sistemul funcţionează prin avertizarea unui şofer care a virat fără să vrea în afara benzii sale de circulaţie şi oferă asistenţă automată la virare, ghidându-l înapoi pe banda lui. Acest sistem este activ între 60-140 km/h. „Toate aceste trei funcţionalităţi noi reprezintă un pas clar al muncii noastre către maşinile complet autonome”, a adăugat Malin Ekholm.

Sistemul opţional Blind Spot Information al Volvo Cars, care alertează şoferii asupra prezenţei vehiculelor în unghiul lor mort include acum şi asistenţa la virare, care ajută la evitarea posibilelor coliziuni cu vehiculele aflate în unghiul mort prin virarea maşinii înapoi pe banda sa de mers, în afara pericolului.