Noul Volkswagen Tiguan Allspace este disponibil în România de la 26.000 de euro

Datorită unei lungimi exterioare mai mari cu 215 milimetri şi unui ampatament mai mare cu 109, noul Volkswagen Tiguan Allspace impresionează cu mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje. Dacă se utilizează în versiunea cu cinci locuri, volumul portbagajului este de 760 litri, iar cu bancheta spate rabatată chiar de 1.920 litri. Opţional este disponibil un al treilea rând de scaune (5 plus 2 locuri), care oferă mai multă variaţie şi totuşi un volum al portbagajului de 230 litri. În cazul în care nu este utilizat, al treilea rând de scaune poate fi pliat şi integrat în podea. În acest caz, volumul de încărcare creşte la 700 litri; în această variantă, volumul maxim de încărcare – până la nivelul plafonului şi până în spatele spătarului primului rând de scaune – este de 1.775 litri. Oferind aceste posibilităţi variate, Tiguan Allspace este acum recomandabil şi acelor persoane şi familii care până acum, ca urmare a spaţiului de care aveau nevoie, se orientau mai degrabă spre un minibus.

Nivelul ridicat al echipării de serie al Tiguanului clasic se regăseşte şi în Tiguan Allspace. Astfel, versiunea lungă este echipată cu instalaţie de climatizare, volan multifuncţional din piele, oglindă retrovizoare cu sistem automat antiorbire, senzor de ploaie, asistent pentru menţinerea benzii de circulaţie “Lane Assist”, sistem de monitorizare a mediului “Front Assist” incluzând frână de urgenţă pentru traficul urban şi identificarea pietonilor, precum şi cu sistemul multimedia “Composition Colour”. În plus, din dotarea de serie mai fac parte barele de plafon de culoare neagră, pachetul “Connectivity” (interfaţă pentru telefon şi USB), măştile stilate în formă de trapez, jantele de 17 inchi tip Montana de culoare Argintiu Brillant şi o podea variabilă a portbagajului.

Variantele de echipare “Comfortline” (printre altele, plus hayon acţionat electric, bare plafon argintii) şi “Highline” (suplimentar faţă de “Comfortline”, acesta vine cu faruri complete cu LED şi sistem de încuiere şi pornire “Keyless Access”) reprezintă un salt în domeniul echipărilor.

În plus, acest SUV poate fi echipat cu un sistem multimedia de nouă generaţie: Sistemul de top “Discover Pro” disponibil opţional dispune, ca noutate în această clasă, de un sistem de comandă prin gesturi.

La lansarea pe piaţă, Tiguan Allspace este disponibil cu patru variante de motorizare. Pe lângă un 1,4l TSI (110 kW / 150 CP), se mai poate alege între trei motoare TDI de 2.0 litri (110 kW / 150 CP; 140 kW / 190 CP; 176 kW / 240 CP). La fel ca şi în cazul Tiguanului clasic, şi Tiguan Allspace este disponibil cu tracţiune faţă şi integrală. Versiunile cu tracţiune faţă ale SUV-ului pot tracta, în funcţie de motor, greutăţi de până la 2.200 kg, iar în cazul versiunii cu tracţiune integrală, această valoare creşte până la 2.500 kg.

Preţurile pentru Tiguan Allspace încep de la 26,067 de euro, inclusiv TVA (1.4 TSI cu 110 kW / 150 CP).