Noul SUV Hyundai Kona electric are o autonomie de 470 km

Odata cu noul Kona Electric, Hyundai lanseaza primul SUV subcompact complet electric de pe piata europeana. Povestea de succes a gamei de SUV-uri Hyundai a inceput cu 17 ani in urma, odata cu lansarea Santa Fe. Din 2001, Hyundai a vandut in toata lumea peste 1,5 milioane de unitati Santa Fe, Grand Santa Fe, Tucson si Kona.

Kona electric este cel mai nou membrual familiei, care imbina caracteristicile unui SUV cu propulsia total electrica accesibila tuturor. Hyundai detine portofoliul de autovehicule ecologice cu cea mai extinsa gama de motoare, fiind primul constructor auto din lume care a introdus o linie de productie de serie pentru autovehiculele cu celule de combustibil pe baza de hidrogen (ix35, iar recent, succesorul, Nexo). In plus, Ioniq este unicul model de pe piata disponibil cu trei variante de propulsie.

Kona Electric beneficiaza de doua variante de propulsoare, oferind clientilor unul dintre cele mai puternice motoare electrice. Bateria de 64 kWh ofera o autonomie extinsa, pana la 470 kilometri*, dezvoltand o putere de 204 CP (150 kW). Capacitatea bateriei este de 39,2 kWh in versiunea de baza si ofera o autonomie de 300km la o singura incarcare, motorul dezvoltand 135 CP (99 kW). Cu un cuplu de 395 Nm disponibil instantaneu, noul Kona accelereaze de la 0 la 100 km/h in doar 7,6 secunde.

Modulul shift-by-wire permite functionarea optima a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului de franare regenerativa reglabil, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil. Conducatorul auto beneficiaza, de asemenea, si de un bord cu ecran supervision de 7 inch, pe care sunt afisate detalii despre condus si performantele autovehiculului, precum si de un head-up display care proiecteaza informatiile relevante in campul vizual al conducatorului auto.

Kona Electric ofera o gama variata de dotari de conectivitate, precum sistemul de infotainment care integreaza navigatia, functiile media si cele de conectivitate precum Apple CarPlay si Android Auto, dar si functia de incarcare wireless pentru telefoanele inteligente. Modelul este echipat cu cele mai recente tehnologii de siguranta si asistenta la condus, reunite sub denumirea SmartSense: sistemul de avertizare in cazul unei coliziuni frontale cu detectarea pietonilor, pilot automat inteligent, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de avertizare a conducatorului auto, sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare, sistem de avertizare a unei coliziuni la deplasarea in marsarier.